Dyr reddet fra stor gårdbrand

En stor gårdbrand mellem Holstebro og Struer har holdt brandvæsenet beskæftiget hele natten. Ilden var ved at brede sig til en stald, men brandvæsenet fik den stoppet.

Brand_brandmaend1.jpg

Lidt over midnat udbrød der brand på en gård mellem Holstebro og Struer. Da brandvæsenet fra Struer ankom til branden, var et maskinhus overtændt. Inde i maskinhuset var der fyldt med halmballer, og derfor fik ilden hurtigt fat.

Rundt om gården lå der også halm, og ilden bredte sig derfor hurtigt til en staldbygning fyldt med kvæg. Men brandvæsenet fik styr på flammerne, og det var kun nødvendigt at flytte enkelte dyr fra flammerne.

To hold brandfolk

Gården ligger lige på grænsen mellem Holstebro Kommune og Struer Kommune. Og det gav lidt forvirring, da branden blev anmeldt. To forskellige anmeldere ringede nemlig til alarmcentralen. Men de anmeldte branden på to forskellige adresser. Den anden adresse var i Holstebro Kommune, og derfor blev Holstebro Brandvæsen også kaldt ud.

- Det var sådan set meget heldigt. De hjalp til et par timer herude. Hvis ikke de var kommet, havde vi nok selv ringet efter flere folk, siger Henrik Jensen, der er indsatsleder ved brandvæsenet i Struer.

Efterslukning i gang

Efter at have arbejdet hele natten er brandvæsenet onsdag morgen i gang med efterslukningen. Ifølge indsatsleder Henrik Jensen fra brandvæsenet i Struer skal mandskabet bruge det meste af formiddagen på at efterslukke branden.  

Se her på kortet, hvor gården ligger. Den gemmer sig bag træerne, for enden af vejen.