Dykkerskib sank på Vesterhavet

To mænd fik hjælp i sidste øjeblik, da deres båd gik ned ud for Vestkysten.

Skibsforlis
Foto: Tonny Kristensen

Det blev en dramatisk hjemtur for to mænd, der lørdag formiddag skulle sejle en dykkerklubs skib hjem fra Hanstholm til Nykøbing, hvor det skulle tilbringe vinteren.

Da skibet var ud for kysten i Sydthy, bemærkede de to ombord, at det opførte sig underligt.

- Der har før været vand i ankerbrønden, så det tjekkede jeg, men det var ikke her, problemet var denne gang, fortæller medlem af Dykkerklubben Krabben i Nykøbing Mors, Villy Olesen.

Han var den ene af de to ombord på dykkerskibet.

- Da jeg så kom tilbage til styrhuset, kunne jeg se, at vandet stod halvvejs op over køleskabet nede i salonen under os.

Gik pissehurtigt

De to mænd fik sig noget af en forskrækkelse, da de opdagede, hvad der var galt.

- Så går man i panik. Vi blev rimeligt angste, for vi kunne se, det gik pissehurtigt, fortæller en rystet Villy Olesen.

Længere inde mod kysten sejlede en bekendt i et andet skib, som de tidligere havde haft kontakt til .

- Ham kontaktede vi igen og sagde: Nu kan du godt styre hen mod os, fortæller Villy Olesen til TV MIDTVEST.

Farligt iskoldt vand

De to på dykkerskibet kunne se, at vandet steg hurtigt ombord og vidste, det bare var et spørgsmål om tid, før det gik galt.

- Kommer du først i vandet uden overlevelsesdragt ved den her vandtemperatur, så holder du ikke mange minutter, fortæller dykkeren.

Da det andet skib nåede frem, stod vandet op over gulvet inde i styrehuset.

- Der var ved at gå Titanic i den, så jeg fik hurtigt samlet de meste nødvendige ting i en plasticpose bl.a. en banan og nogle nøgler. Jeg glemte dog min pung, fortæller Villy Olesen.

6 redningsfolk deltog

I mellemtiden var Thyborøn Redningsstation også blevet kontaktet af de to mænd, som tilfældigvis havde et direkte nummer til en fra redningsmandskabet. 6 mand røg afsted med redningsskibet fra Thyborøn.

- Da vi kommer ud til dykkerskibet ligger forenden lavt. Vi hopper over for at forsøge at lænse det for vand med en pumpe, fortæller bådfører Jens Slot fra Thyborøn Redningsstation.

- Men da vi kom over på det, var det helt ”dødt”. Skibet fulgte ikke søens bevægelser, så det var et tegn på, at det var meget ustabil, så vi forlod det igen, fortæller Jens Slot.

Båden gik ned

Ca. 10-15 minutter senere havde Vesterhavet slugt båden, som nu står på 18 meter vand ca. en km fra stranden ud for Lodbjerg Fyr.

- Det er sgu da vemodig – det må jeg indrømme, fortæller Villy Olesen, der så skibet gå ned på 100 meters afstand.

- Det ar dog godt, vi ikke var længere ude og så med 12 dykkere ombord, slutter Villy Olesen

Den 13 meter lange og 12 tons tunge båd har en anslået værdi af 200.000 kr. Det er endnu uvist, om det kan betale sig at hæve skibet igen.

Man ved ikke, hvorfor der trængte vand ind i dykkerskibet.