Dykkere på skraldejagt i Viborg

I dag var dykkere på bunden i Søbadet i Viborg for at rydde op. De fandt lidt af hvert.

Efter flere års forfald er søbadet i Viborg på vej mod bedre tider. En ny badebro og sandstrand blev anlagt tidligere på året.

Og i dag satte kommunen så dykkere i søen for at få ryddet søbunden for affald.

- Vi ved at der ligger flasker og en hel del affald. Det er den slags vi gerne vil have op, siger Jann Ribergaard, der er Projektleder hos Viborg Kommune.

To mand fra den lokale dykkerklub var hidkaldt for at agere skraldemænd under vandet. Og de kom på en lidt vanskelig opgave:

- Fordi det er så dyndet, når man så trækker noget op, så kommer der en hel sky med op fra bunden, men så må man jo føle sig frem, fortæller Carsten Olsen, der er en af de to dykkere fra den lokale sportsdykkerklub.

Sigtbarheden var tæt på nul. Men efter lidt tid begyndte der alligevel at dukke noget op til overfladen.

Dåser, træstykker og ikke mindst ølflasker blev hentet op fra dybet.

-  Det var ikke uventet, der er jo mange der får en øl hernede. Men der er også mange grimme ting hernede på bunden, som vi gerne vil have op, så folk ikke kommer til at træde i det, når de kommer ud for at bade, siger Jann Ribergaard.

Kommunen bruger i alt to millioner kroner på at genoplive badestedet ved Nørresø - blandt andet med ny bro og badevenlig bund.

I sidste ende var det ikke kun ølflasker der dukkede op fra dybet. Også en kæmpe affaldscontainer havde fundet vej til bunden af søbadet i Viborg.