Duelund sendte FC Midtjylland videre i pokalen

FC Midtjylland hentede sin syvende sejr i træk og besejrede OB 3-0 på udebane i pokalturneringen.

Mikkel Duelund åbnede ballet, da FC Midtjylland sikrede sig den videre færd i pokalturneringen.

FC Midtjylland er klar til at spille kvartfinale i pokalturneringen i fodbold, DBU Pokalen.

Onsdag aften vandt Alka Superligaens formstærke tophold sikkert med 3-0 over OB på udebane.

Mikkel Duelund scorede i første halvleg, mens Alexander Sørloth og indskiftede Bozhidar Kraev cementerede sejren i anden halvleg foran blot 2853 tilskuere i Odense.

FCM viste et topholds format i kampen, mens OB havde svært ved at vise samme effektivitet, når mulighederne bød sig.

Fynboer i topform

Begge hold mødte ellers ind til kampen med selvtillid.

OB var ubesejret i fem kampe på stribe, mens FC Midtjylland havde vundet seks kampe i træk med en samlet målscore på 24-4.

Fem af sejrene var faldet i Alka Superligaen, hvilket havde sendt cheftræner Jess Thorups mandskab op på førstepladsen i ligaen.

Første halvleg af kampen i Odense blev dog en lidt rodet affære med få deciderede højdepunkter.

Efter knap en halv times spil var FCM's Filip Novak tæt på at score, men hans hovedstød endte i hænderne på OB-målmand Sten Grytebust.

Duelund åbnede ballet

Ti minutter før pausen faldt kampens første scoring, og den tilfaldt FC Midtjylland.

Lange Paul Onuachu fik headet en fremlægning videre til Mikkel Duelund.

Han fik taget bolden med sig, inden han med en præcis diagonal halvflugter udplacerede Sten Grytebust.

OB, der var kommet bedre med i løbet af halvlegen, var tæt på at slå tilbage fem minutter før pausen.

Nicklas Helenius sendte et frispark på underkanten af overliggeren, men gæsterne slap med skrækken.

Anden halvleg var cirka ti minutter gammel, da FCM fordoblede føringen, denne gang med Mikkel Duelund i oplæggerens rolle.

Han vippede smart bolden frem til Alexander Sørloth, der scorede til 2-0.

17 minutter før tid burde samme Alexander Sørloth have scoret igen, da han blev sendt alene igennem i frit løb mod mål.

I stedet for selv at afslutte sendte den norske angriber imidlertid uselvisk bolden på tværs mod Mikkel Duelund, men OB's Jeppe Tverskov nåede tilbage og fik afværget til hjørnespark.

FCM fik alligevel scoret en gang mere, da indskiftede Bozhidar Kraev kort før tid sendte et højt og flot skud op i netmaskerne til 3-0.