Due sætter fokus på dyrevelfærd i valgets afgørende fase

Både Dansk Folkepartis Karina Due og Venstres Kristian Pihl Lorentzen havde dyrene i fokus lørdag.

Karina Due fra Dansk Folkeparti.
Karina Due fra Dansk Folkeparti.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Med valg til Folketinget på onsdag er valgkampen for alvor i den sidste og afgørende fase.

Det kan markeres på mange måder, og én af de måder blev brugt i Silkeborg.

Her var det Dansk Folkepartis Karina Due, der med sin forkærlighed for dyr som dyrevelfærdsordfører i partiet, markerede slutspurten. Karina Due vil gerne sætte dyrevelfærd i centrum, da det er en af hendes helt store mærkesager.

- Jeg sætter fokus på dyrevelfærd i dag, og det er derfor, at jeg har sagt til folk, at de skal komme og vise mig deres kæledyr. Der er så også nogen, der har høns som kæledyr, og derfor så stor jeg nu sammen med en utrolig flot fyr, siger Karina Due.

Hun havde nemlig opfordret byens vælgere til at tage deres kæledyr med på Silkeborgs torv for at møde hende af en helt bestemt årsag.

- Dyrevelfærd er der ikke særlig meget fokus på i denne valgkamp. Det er klima og velfærd, det hele er gået op i. Og jeg synes jo altså, at dyrene også har krav på, at vi snakker lid tom dyrevelfærd, siger hun.

Hunde på gaden i Bjerringbro

Karina Due er ikke den eneste politiker, der var på gaden i dag. Og hun var heller ikke den eneste, der havde dyr i fokus.

For i Bjerringbro havde Venstres Kristian Pihl Lorentzen inviteret til liberal hundeparade.

- Det er ikke det, man vinder valg på. Men jeg har satset på at lave en stribe af valgevents, der er anderledes. Det er netop for at komme i kontakt med forskellige grupper af mennesker i sådan en valgkamp. I dag er det så hundene, vi har på dagsordenen. Det, synes jeg, er en god måde at føre valgkamp på i stedet for bare at holde de traditionelle valgmøder og have en masse annoncer i aviserne, siger han.

Som markering af den sidste fase af valgkampen gik flere hundevenner på patrulje gennem Bjerringbro.

Efter gåturen gav Kristian Pihl Lorentzen en godbid til både dem på to ben og dem på fire.

Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro.
Kristian Pihl Lorentzen på gaden i Bjerringbro.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST