Due Jensen officielt æresborger i Viborg

Onsdag blev Grundfos-arvingen, Niels Due Jensen, taget i dåd som æresborger i Viborg Kommune.

Ved en reception på rådhuset i Viborg onsdag blev søn af Grundfos-stifter, Poul Due Jensen, officielt tildelt sin titel som æresborger i Viborg Kommune. En fornem anerkendelse, Viborg Byråd allerede i februar besluttede, at Niels Due Jensen skulle have. Og han var stolt over i dag at modtage kommunens klapsalver.

- Det betyder meget. Jeg føler, jeg har været med til at gøre en forskel - og at jeg får en anerkendelse for det i det lokale samfund. Det er jeg meget glad for, fortæller Niels Due Jensen.

Niels Due Jensen er inkarneret af Grundfos. Han sad som koncernchef fra 1977 til 2003, hvorefter han blev formand for Grundfos Holding og sidenhen bestyrelsesformand for Poul Due Jensens Fond, der ejer hovedparten af Grundfos-koncernen. Hans og virksomhedens betydning for lokalområdet blev så i dag belønnet.

- Han har fået Grundfos til at vækste voldsomt og skaffet rigtig mange arbejdspladser - og så har de jo en filosofi i den virksomhed om at efterlade en bedre jord, end da man overtog den. Så der er mange gode grunde til, at han skulle have titlen, lyder det fra borgmester i Viborg Kommune, Søren Pape Poulsen.

Niels Due Jensen er den første æresborger i Viborg Kommune.

Se et portræt af Niels Due Jensen nedenfor.

27:53 Luk video