Due Jensen: Deprimerende at følge valgkampen

Den tidligere koncernchef i Grundfos kalder slutspurten i valgkampen for deprimerende. Han mener politikerne svigter flygtninge og asylansøgere.

170615duejensen.jpg

Budskabet fra den tidligere koncernchef i Grundfos, Niels Due Jensen, er klart i et læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad tirsdag. Han er træt af tonen i valgkampen, når det gælder flygtninge og asylansøgere.

"Det er ret deprimerende at følge den igangværende slutspurt på valgkampen. Hele den blå fløj af partier og såmænd også socialdemokraterne har det ene overbud efter det andet og kappes rent ud sagt om, hvem der appellerer mest til selvtilstrækkeligheden hos os danskere," skriver han i læserbrevet.

Niels Due Jensen, der var koncernchef for Grundfos fra 1977-2003, opfordrer politikerne til at sige, hvad de mener.

"Hvorfor siger de blå partier og Socialdemokratiet ikke ligeud, hvad de mener; Vi har nok i os selv i Danmark. Vi vil hellere lade flygtninge og asylansøgere fra krig, undertrykkelse og elendighed omkomme i Middelhavet eller overlade dem til Italien eller Grækenland end at lukke dem ind i lille Danmark. Hellere lade de fattige landes befolkninger dø af sult eller mangel på drikkevand - end at vedstå den ulandsbistand, Danmark hidtil har bidraget med," skriver Niels Due Jensen.

Due Jensen er kendt som støtte for De Radikale. Han mener, at Danmark skal tage ansvar, når det gælder flygtninge, og mener det vil være kortsigtet at skære i ulandsbistanden.

"Hvem gider købe af eller samtale med en nation af fremmedfjendskhed og selvstrækkelighed? spørger han.

"Vi har i dansk erhvervsliv udpræget brug for at udenlandsk arbejdskraft - herunder flygtninge og asylsøgere - som effektivt kan bidrage til at fremme dansk viden og produktion af gode solide kvalitetsprodukter - herunder ikke mindst de grønne produkter, der kan bidrage til at vi fortsat går forrest for at fremme en mere bæredygtig fremtid, skriver han.