Drukneulykke: Pas på farlige strømforhold

På grund af farlige strømforhold anbefaler Midt - og Vestjyllands Politi nu, at man KUN bader fra strande, der er bevogtede af livreddere.

Med blot en halv times mellemrum rykkede Søværnets Operative Kommando (SOK) i eftermiddag ud til redningsaktioner nord for Søndervig. Med både redningsbåde og redningshelikopteren i luften tog man ingen chancer, da meldingen om den første nødstedte badegæst kom.

46-årig omkommet ved Søndervig

En 46-årig tysk mand var kommet for langt ud under en svømmetur. Hans liv stod ikke til at redde trods genoplivningsforsøg. Kort tid efter blev en tysk mor og hendes søn reddet i land. Sønnen slugte vand og kastede op og blev derfor bragt til Regionshospitalet i Herning.

Der har ligeledes været andre redningsaktioner på stranden omkring Søndervig, hvor personer har været i havsnød.

Farlige strømforhold

Og netop på grund af de tydeligt farlige strømforhold anbefaler Midt - og Vestjyllands Politi nu, at man KUN bader fra strande, hvor der er livreddere til stede.

- Problemet er, at der er mange revlehuller op langs kysten. Kommer man ind i revlehullerne vil der være står risiko for, at man bliver trukket til havs. Politiet anbefaler, at man ikke bader på steder, hvor der ikke er livreddere. Livredderposterne er markeret, hvor der er livreddere fysisk til stede. Der er samtidig markeret, hvor der er sikkert at bade, lyder det i en pressemeddelelse fra Midt - og Vestjyllands Politi.

Læs TrygFondens baderåd her:

TrygFondens 5 baderåd fortæller dig, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du kaster dig ud i bølgerne.

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne