Drukneulykke: 7-årig blev ikke udsat for en forbrydelse

Politiets undersøgelse viser, at den syv-årige pige formentlig forlod institutionen Egeskovhus af bagdøren. Hun blev senere fundet druknet.

egeskovhus_viborg.jpg

Ugen igennem har politiet undersøgt omstændighederne omkring 7-årige Saras forsvinden og dødsfald og har nu færdiggjort sin undersøgelse. Politiet konkluderer, at der ikke er noget, der understøtter, at der er sket en forbrydelse.

- Politiets redegørelse kommer ikke med noget entydigt svar. Det betyder, at vi nu skal finde ud af, hvordan vi så kan sikre, at brugere og personale er trygge ved Egeskovhus, siger Claus Clausen (V), formand for Viborg Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg.

Sara forsvandt fra institutionen Egeskovhus i Hald Ege søndag den 18. juni. Senere blev hun fundet druknet i et nærliggende regnvandsbassin.

Ingen fejler eller mangler påvist

Politiet kan ikke med sikkerhed konkludere, hvordan den 7-årige pige er kommet ud af institutionen. De formoder, at det er mest sandsynligt, at hun har forladt Egeskovhus af bagdøren. Der er ikke påvist fejl og mangler ved dørene.

- Vi må desværre bare erkende, at der er sket en tragisk ulykke, og nu vil vi gøre alt for at det ikke sker igen. De ting, der kan gøres bedre, vil vi gøre bedre. Nogle ting er sat i værk så som bedre låsesystem, dørhåndtag og højere hegn, siger Claus Clausen.

Det er politiets opfattelse, at Sara forsvandt i tidsrummet mellem kl. 15.15 og kl. 15.25, og umiddelbart efter iværksatte personalet en eftersøgning. Tidspunktet er tidligere, end Viborg Kommune først antog i den tidlige status.

Politiet mener, at misforståelserne omkring tidspunkterne skyldes den forvirring og det kaos, som opstod i forbindelse med Saras forsvinden.

Bedre sikring er i gang

Viborg Kommune har tirsdags sikret de to yderdøre i Egeskovhus yderligere. Forvaltningen har gennemgået institutionen i samarbejde med brandmyndighederne og eksperter fra Region Midt og Socialtilsyn Midt. Det betyder nu, at der bliver sat et højere hegn op.

- Det er et åbent spørgsmål, men ulykken kunne sandsynligvis godt være undgået. Men ifølge lovgivningen må man ikke lukke sådan en institution helt af, og derfor højnes sikkerheden. Det er en hændelse, vi helst ville være foruden, siger Claus Clausen.

Kommunen Desuden sætter kommunen nu ekstra fokus på de interne procedurer og sikkerheden i huset. Det sker bl.a. i forbindelse med, at kommunen i øjeblikket er ved at revidere beredskabsplanerne.