Drømmevæg skal minde studenter om andet end karakterer og job

Uddannelsescenter Holstebro vil have eleverne til at få det maksimale ud af deres liv, og det er der kommet en fyldt tavle med store drømme ud af.

Emilie Qvist Pedersen fra Grønbjerg synes, at tavlen er et rigtigt godt initiativ. Hun har selv skrevet på den, at hun vil besøge alle syv kontinenter. Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

For mange handler gymnasietiden om at få gode karakterer, men på Teknisk Gymnasium på Uddannelsescenter Holstebro skal eleverne have mere end det med sig, når de fra i dag sætter studenterhuen på hovedet. 

De skal tænke over, hvad de skal ud og bidrage med her i verden. Det er væggen med til at styrke og sætte i gang.

Charlotte Bork Høvsgaard, underviser, Teknisk Gymnasium, UCH

Skolen har sat en otte gange to meter stor tavle op med teksten "Before I die I want to". Den skal minde eleverne om, at der er andet i livet end karakterer og jobs.

- Vi opfatter det som en vigtig del af det at blive færdig her og klar til at gå ud i verden, at man kan erklære sine mål. At man har modet til at formulere det, man gerne vil i det her liv.

- De skal tænke større end bare, hvor de skal læse efter sommerferien. De skal tænke over, hvad de skal ud og bidrage med her i verden. Det er væggen med til at styrke og sætte i gang, siger Charlotte Bork Høvsgaard, der er underviser på Teknisk Gymnasium.

Læs også Nu springer studenterne ud: Det drømmer de om

Det er anden gang, uddannelsescentret har brugt tavlen til formålet. Her skal alle 3.G'ere overveje, hvad de vil nå, inden de dør.

Mange forskellige drømme

På tavlen er der plads til både de lidt mere kulørte drømme, de helt store ambitioner på verdens vegne og også de meget personlige.

- Jeg har skrevet 'get married'. Jeg tænker, jeg skal ud og have en mand og børn. Altså jeg har da også en kæreste, og jeg går da ud fra, at han engang tager sig sammen, griner Maria Jørgensen fra Humlum.

- Jeg synes, det er et sygt godt initiativ at få det skrevet ned og vise de andre, hvad vil jeg gerne og hvorfor. Det der med skydiving, besøge forskellige lande og være glade viser, at man har lyst til at finde ud af, hvad skal jeg videre i livet, hvad for nogle mål jeg har, siger Emilie Qvist Pedersen fra Grønbjerg.

Der er skrevet mange forskellige drømme på tavlen. Nogle mere seriøse end andre. Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Drømmer om eget brand

På den store tavle har Alex Nielsen, der netop har fået huen på hovedet, skrevet drømmen om at få sit eget kniv-brand.

- Jeg har skrevet 'start my own brand', og så har jeg tegnet en kniv lige ved siden af. Jeg laver knive i min fritid, siger Alex Nielsen.

Læs også Firkanter, lyn og frække aftaler: Her er studenternes huetraditioner

Målet er allerede ret konkret for ham, for remedierne til kniv-produktionen er indkøbt, men det var lidt skræmmende at skrive drømmene ned.

- Men det er også en fed forpligtelse. Nu gør jeg det fandme, og det er ikke længere en drøm oppe i mit hoved. Alle der går forbi ser jo, at der står 'start my own brand', og så tænker de, okay, der er en, der vil starte sit eget brand, og så er man lidt nødt til det. Det er fedt, siger Alex Nielsen.

02:09 Luk video