Drømmescoring i overtiden sikrer FCN sejr over Viborg

FCN slog Viborg 4-3 efter en vild kamp, der blev afgjort af Emiliano Marcondes efter 95 minutters spil.

289811_Viborg_FF.jpg

FC Nordsjælland og Viborg leverede fredag aften en underholdende og vild målfest i Alka Superligaen.

Det hæsblæsende opgør endte med, at FCN vandt 4-3, da Emiliano Marcondes hamrede bolden i mål i det 95. minut på et direkte frispark.

FC Nordsjælland forlængede dermed sin ubesejrede stime i ligaen til seks kampe i træk.

Det rækker til en niendeplads og 17 point, mens Viborg ligger i den tunge ende med 12 point efter nederlaget.

FC Nordsjælland kom foran efter 12 minutter, da Ernest Asante omsatte den meget velspillende slovakiske playmaker Stanislav Lobotkas fremragende dybdebold til 1-0.

Efter 24 minutter fordoblede Godsway Donyoh FCN's føring efter en stor fejl af Viborgs Christian Sivebæk midt på banen.

Viborg svarede flot tilbage i løbet af tre gyldne minutter i begyndelsen af anden halvleg.

Først nettede rutinerede Christian Keller tæt under mål, og lidt derefter omsatte Søren Frederiksen et straffespark og udlignede til 2-2.

Indskiftede Emiliano Marcondes bragte FCN foran 3-2 med et flot spark fra kanten af feltet med et kvarter igen, og så skulle sejren egentlig blot køres hjem.

Men kort før tid fik Aleksandar Stankov udlignet til 3-3, da han prikkede bolden i nettet efter en dødbold og lidt tilfældigheder i FCN-feltet.

Så var det Viborg, der egentlig blot skulle køre et uafgjort resultat hjem i overtiden, men det lykkedes altså ikke for gæsterne i den hæsblæsende affære.

For fem minutter inde i overtiden fik hjemmeholdet tilkendt et frispark, og så slog Marcondes til igen, da han omsatte det direkte frispark til en 4-3-sejr og tre point.

Frispark burde ikke være dømt

Men frisparket burde aldrig være dømt ifølge Viborg-lejren. Søren Reese begik forseelsen mod Marcus Ingvartsen på kanten af feltet, men Viborg-spilleren er langt fra tilfreds med kendelsen.

- Han sparkede i jorden og faldt. Dommeren hoppede på den, og det var smart lavet af Ingvartsen. Jeg kunne godt ønske mig, at dommerne var 100 procent sikre, hvis de skal dømme sådan et frispark i så afgørende et øjeblik, siger Søren Reese og tilføjer om situationen:

- Jeg kom foran Ingvartsen i duellen, og han skubbede mig. Derefter havde han armen på bolden også. Hvis der var frispark til nogen, så var det til mig, siger Reese.

Heller ikke Viborgs cheftræner, Johnny Mølby, var tilfreds med dommerens skøn i situationen.

- Det var en nøglesituation, som desværre blev afgørende. Jeg mener helt sikkert ikke, der var frispark. Det er sådanne situationer, der altid går imod et hold, der er inde i en vanskelig periode, siger Mølby og tilføjer:

- Jeg synes, det er ærgerligt, at vi ikke har teknologi til hjælp i sådanne situationer. Det ville hjælpe dommerne meget.

Viborg har ikke vundet i seks kampe i træk, men cheftræneren tager trods alt lidt opløftet fra Farum.

- Vi manglede kvalitet i vores indlæg i første halvleg, og vi smed nogle lette bolde væk, som gav FCN nogle farlige omstillinger. Derefter viste vi meget flot moral i anden halvleg og scorede tre mål.

- Det kan vi i den grad bruge fremadrettet, men FCN scorede fire mål på fire chancer i dag, og derfor står jeg med en meget bitter smag i munden, siger Mølby.