Drømmen gik i opfyldelse: Thys fodboldkvinder er i ligaen

FC Thy- Thisted Q rykkede op i 3F Ligaen efter en sejr på udebane over Vejle Boldklub.

Den er hjemme. Spillerne fra FC Thy - Thisted Q fejrer oprykningen til 3F ligaen.
Den er hjemme. Spillerne fra FC Thy - Thisted Q fejrer oprykningen til 3F ligaen.
Foto: Bent Andersen

Fodboldkvinderne fra FC Thy-Thisted Q skal efter sommerferien spille i landets bedste række, 3F Ligaen.

Det står fast efter, at thyboerne lørdag vandt 3-0 over Vejle Boldklub på udebane. Der resterer stadig to spillerunder i kvalifikationsligaen, men forspringet til de nærmeste konkurrenter er så stort, at holdet ikke kan indhentes.

- Det er noget af det største, jeg har prøvet. Det er helt vildt. Vi vidste godt, at vi var et okay hold, men jeg tror ikke, at nogen af os havde regnet med, at vi skulle sikre os oprykningen med to kampe tilbage, siger holdets anfører Matilde Kjeldgaard til tvmidtvest.dk.

FC Thy-Thisted Q er indtil nu gået ubesejret gennem kvalifikationsligaen. Det er blevet til syv sejre og en enkelt uafgjort, så oprykningen kan på ingen måde siges at være tilfældig.

Cheftræner Torben Overgaard har da også masser af roser til sit unge hold, der har en gennemsnitsalder omkring 20 år.

- Vi havde en målsætning om top fire i kvalifikationsligaen, men som turneringen skred frem, kunne jeg godt se, at vi var mindst lige så gode som de andre, siger Torben Overgaard.

Lokale spillere

FC Thy-Thisted Q er senior-overbygningen for FC Thy Piger som er et samarbejde om pigefodbold mellem fem klubber i Thisted Kommune: Frøstrup Hannæs IF, IF Nordthy, Koldby-Hørdum IF, Nors BK og Thisted FC.

Sejren i Vejle - og oprykningen - blev naturligvis fejret med champagne.
Sejren i Vejle - og oprykningen - blev naturligvis fejret med champagne.
Foto: Bent Andersen

FC Thy Piger blev stiftet i 2014, og seniorafdelingen først i 217. Og efter sommerferien hedder opgaven så ligaen, hvor modstanderne bliver stærke hold som Fortuna og Brøndby,

- Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi havde en målsætning om at komme i ligaen i 2020. At det sker allerede nu, er meget mere end vi turde håbe på, siger formand Bent Andersen.

Han fortæller, at klubben nu regner med at øge sit budget med en halv million kroner, som skal bruges til at styrke det sportslige set up omkring holdet.

- Det kræver benhårdt arbejde, men vi er allerede i fuld gang. Det er et kæmpe spring at komme op i ligaen. Vi ved, at det bliver svært, men vi er også overbeviste om, at vi nok skal klare det, hvis vi holder fast i de dyder, der har bragt os så langt. Holdet består af lokale piger, og det er også dem, der skal spille i ligaen sammen med enkelte forstærkninger, siger Bent Andersen.

Og anfører Matilde Kjeldgaard er enig.

- Vi har et fantastisk sammenhold og kæmper hårdt for hinanden. Vi rykker ikke op bare for at rykke ud igen, siger hun.

Ros fra borgmesteren

Nyheden om oprykningen er også nået til rådhuset i Thisted. Borgmester Ulla Vestergaard ønsker klubben og spillerne tillykke.

- Sådan en oprykning kræver en kæmpe indsats af både spillere, trænere, ledere og frivillige. Det er helt vildt imponerende, og det kan man da kun blive i godt humør af, siger hun.

Borgmesteren glæder sig over, at det på meget kort tid er lykkedes fem forskellige klubber på tværs af kommunen at nå så flotte resultater.

- De har vist, at det kan betale sig at samarbejde, og vi kan noget helt specielt, når vi står sammen. Det er så flot, siger hun.

Lufttur til træneren.
Lufttur til træneren.
Foto: Bent Andersen

 

2:11
Se indslag om FC Thy Thisted Q her