Drengekor indtager legendariske Carnegie Hall i New York City

Til hverdag bor de i Herning, men nu skal de synge på en af New Yorks mest berømte scener.

Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Nicolas’ mor er bekymret, for hun har lige sendt sin 11-årige dreng ud i den store verden.

- Han er kendt for at efterlade sine ting rundt omkring. Alle ture han er på smider han sin jakke, kasket eller pung et eller andet sted, så jeg er også ret bekymret, for kommer han nu hjem med det hele, siger Anne Louise Degn Hansen.

Nicolas Stagstrup er bare 11 år. Nu venter 10 dage i New York med Herning Kirkes drengekor, hvor de skal synge i den berømte koncertsal Carnegie Hall.

Torsdag sagde han farvel til sin mor i Herning.

0:18
Det er en bekymret mor, der sender sin dreng alene afsted.
muted

Talent findes overalt - bare man skaber de rette rammer for at udfolde det

I Herning Drengekor leder de efter talenterne på lokale folkeskoler.

Nicolas er en af de 50 drenge og unge mænd som synger i Herning Kirkes Drengekor. Han er et sangtalent, og passer ind i fortællingen om, hvordan koret har formået at skabe et talentmiljø i Herning.

- Vi anede ikke, han kunne synge, og ingen af os synger. Så det kom som en overraskelse, da han kom hjem fra skole og sagde, at dirigent Mads Bille havde været på besøg i klassen og havde udpeget ham som en mulig kandidat til at komme med i koret, husker Nicolas' mor, Anne-Louise Degn Hansen.

Talenter fra Herning

Hvis man i Herning, en lille by på heden, kan skabe et kor og et talentmiljø, som kan måle sig med de bedste i verden, vil det være et bevis på, at talent findes overalt.

Foto: Herning Kirkes Drengekor

- Hvis man i Herning, en lille by på heden, kan skabe et kor og et talentmiljø, som kan måle sig med de bedste i verden, vil det være et bevis på, at talent findes overalt.

Det er udgangspunktet for fortællingen om Herning Kirkes Drengekor. Det lille kor fra Herning har tidligere indtaget storbyer som Berlin, San Francisco, Sydney og Paris, og kan om lidt skrive legendariske Carnegie Hall i New York City på listen.

Det er blevet fredag aften, og de yngste drenge hygger sig i hinandens selskab inden koncerten. Mobilerne er fremme, og det er kun deres formelle påklædning, der afslører, da drengene skal noget vigtigt lige om lidt.

Det lader Nicolas sig dog ikke påvirke af.

- Det er bare dejligt at være sammen med koret, forklarer han og fortæller, at han ikke er synderligt nervøs.

0:29
Nicolas er ikke nervøs, inden det går for sig.

Begejstret publikum

Drengene går ind på den berømte scene.

Foto: Anne Moulvad, TV MIDTVEST

Endelig er det tid. Koret starter med at synge ”I Danmark er jeg født”, og derfor bevæger de sig over i de mere klassiske toner, som Tallis, Schubert og Fauré.

Det tager kun en time, og så er det slut. Dirigenten er glad for drengenes indsats.

- Koret sang smukt. Publikum var meget begejstret, og det mærkede vi på scenen. Det er en koncert der har været i vores bevidsthed længe, og jeg er rigtig glad for det gik godt, konkluderede dirigent Mads Bille efter koncerten, der sluttede klokken tre om natten dansk tid.

0:25
 

Flere af de små sopraner er ved at falde om af træthed, og for mange af dem er det første gang de oplever jetlag. Så der bliver hurtigt pakket sammen, og så skal de hjem i seng.