To drenge erkender drab på kaniner og grov vold

En 17-årig dreng og en mindreårig erkender at have mishandlet seks kaniner og sparket en otteårig dreng af cyklen.

Kanindrab, røntgen
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Politiet i Viborg har nu opklaret sagen om de seks kaniner, der søndag den 4. marts blev mishandlet til døde i fritidsklubben Klub Takken i Viborg.

Der er tale om to lokale drenge - en 17-årig og en, der er under 15 år - politiet ønsker ikke at oplyse hans alder.

1:05
Se et interview med politikommissær Christian Toftemark her.

Og det viser sig, at de to har mere på samvittigheden. Det var nemlig også dem, der fredag eftermiddag kørte på en knallert bag Overlundhallen i Viborg og sparkede en otteårig dreng af cyklen.

- Vi har fået mange henvendelser fra borgerne i begge sager, og da vi samtidig har haft et godt samarbejde med SSP og kommunens familieafdeling, faldt brikkerne på plads i går. Vi har afhørt drengene, og de erkender begge forhold, fortæller politikommissær Christian Toftemark fra lokalpolitiet i Viborg.

Intet motiv

Den 17-årige dreng er nu sigtet for dyremishandling og grov vold. Den anden dreng er under den kriminelle lavalder og kan dermed ikke straffes, men sagen er overgivet til de sociale myndigheder.

- Vi er mere end tilfredse med at komme i mål med efterforskningen. Begge sager har fyldt meget i befolkningen og har af gode grunde vakt rigtig mange følelser, siger Christian Toftemark.

Afhøringen af drengene har ikke afsløret noget egentlig motiv.

- Det er desværre sådan med børn i den alder, at der nok mere er tale om grov kådhed end et egentligt motiv, siger politikommissæren.

 

 

1:55
Se et indslag om mishandlingen af kaninerne her. 

 

De dræbte kaniner blev undersøgt af en dyrlæge, der fortalte, at hun aldrig tidligere havde set et så groft eksempel på dyremishandling.
De dræbte kaniner blev undersøgt af en dyrlæge, der fortalte, at hun aldrig tidligere havde set et så groft eksempel på dyremishandling.
Foto: Lise Svejgaard