Dreng i livsfare efter ulykke på skole

En 10-årig dreng blev onsdag morgen fundet hængende i sin halsbeklædning ud af et vindue på Boddum-Ydby Friskole. Drengen ligger i respirator, og hans tilstand er meget kritisk

130306SkoleUlykke.jpg

Drengen, der går i 4. klasse på friskolen, blev fundet af en anden elev onsdag morgen omkring klokken 8, mens skolens øvrige elever var samlet til morgensang.

Eleven fik straks fat i en lærer, der ringede til alarmcentralen. Sammen med en forælder hjalp læreren den forulykkede dreng ned fra vinduet, og de begyndte at give ham førstehjælp.

Drengen blev fløjet med lægehelikopter til Skejby Sygehus. Her er han lagt i respirator, og lægerne betegner hans tilstand som yderst kritisk.

Halsbeklædning hang fast i vindue

Ifølge politiet er drengen klatret ud af vinduet, formentlig for at komme hurtigere ned i gården og lege med sine kammerater. Men hans halsbeklædning hang fast i vinduet, og han blev kvalt, da han sprang.

"Vi er meget rystede"

Efter ulykken blev der ringet til alle elevernes forældre, for at fortælle om, hvad der var sket, og en gruppe psykologer kom på besøg på skolen, for at bearbejde oplevelsen sammen med eleverne.

- Vi er allesammen meget rystede. Det er jo ikke lige det man regner med at møde ind til. Det er meget tragisk, fortæller Morten Nebel, der er skoleleder på Boddum-Ydby Friskole.