Dreng blev tappet for blod: Hospital vil undersøge forløbet

Direktøren hos Hospitalsenheden Vest kalder sagen om drengen fra Skjern for exceptionel og ulykkelig.

Den seksårige dreng blev flere gange behandlet her på Regionshospitalet i Herning.
Den seksårige dreng blev flere gange behandlet her på Regionshospitalet i Herning.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Hvordan kunne en mor fra Skjern igennem flere år tappe blod af sin nu seksårige søn - uden at nogen opdagede det?

Det spørgsmål stiller mange sig selv, efter at det onsdag kom frem, at en 35-årig kvinde fra Skjern er blevet sigtet for grov vold ved gentagne gange at have tappet sin søn for blod.

Drengen blev flere gange behandlet på børneafdelingerne på sygehusene i Herning og Skejby ved Aarhus. Lægerne troede, at blodmanglen skyldtes en alvorlig sygdom, og 110 gange fik han en blodtransfusion.

De to sygehusafdelinger har ikke ønsket at udtale sig om sagen med henvisning til tavshedspligten og politiets efterforskning, men i en skriftlig kommentar til TV MIDTVEST skriver Poul Michaelsen, der er hospitalsdirektør ved Hospitalsenheden Vest, at forløbet nu skal undersøges nærmere.

- Det er en meget exceptionel og ulykkelig situation. Som forløbet er beskrevet i medierne, vil det være naturligt at folk undrer sig over, at forløbet har varet så længe. Det er klart, at sådan et forløb giver anledning til grundig gennemgang af forløbet for at finde ud af, hvad der er sket hvornår, og hvad kan vi lære af det. Det gør vi ved alle usædvanlige forløb, men selvfølgelig i særlig grad ved et som dette her. Ingen tvivl om det, lyder det i den skriftlige kommentar fra hospitalsdirektøren.

Sikker på at lægerne gjorde sig umage

Overlæge Karin Lassen, der er formand for Socialpædiatrisk Udvalg, mener, at der kan flere forklaringer på, at overgrebene mod drengen ikke blev opdaget.

- Som jeg er orienteret, er det startet, da han var ung, og jeg er sikker på, at det sted, hvor han blev undersøgt og behandlet, har gjort sig enormt umage med at finde årsagen. Der kan være mange årsager til, at han ikke danner det blod, som han skal eller at han mister blod. De har formentlig også været fagligt pirret af, at der var en sygdom, som vi ikke kender, forklarer hun.

Den 35-årige kvinde erkender at have tappet blod af drengen, men forholder sig ikke til sigtelsen for grov vold. Hun er varetægtsfængslet. 

2:19
Interview med overlæge Karin Lassen.

 

 

 

3:53