Drama i Viborg: Betjent trak pistol

Politiet måtte bruge både peberspray og pistol ved en biljagt i Viborg fredag eftermiddag, da en mand med vold stjal en bil ved Viborg Rådhus.

Ny politibil, udrykning150713_0.jpg

Et drama udspillede sig fredag eftermiddag i Viborg. Det oplyser Ole Vanghøj, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Det hele begyndte lidt efter kl. 15, hvor en kvindelig ansat på Viborg Rådhus på vej ud af det lukkede rådhus mødte en mand, som hun bad gå ud. Det gjorde han og hende ligeså. Hun satte sig i sin bil, og her begyndte det timelange drama.

- Manden sætter sig ind på passagersædet af kvindens bil, beder hende om at udlevere mobiltelefon og pung. Kvinden nægter og får tildelt adskillige knytnæveslag i ansigtet og ryger ud af bilen, hvorefter manden stjæler hendes bil, fortæller Ole Vanghøj.

Vanvidskørsel i Viborg

Senere på eftermiddagen lidt efter kl. 17 får politiet en melding om vanvidskørsel i Viborg. Politiet får kontakt med bilen og finder ud af, at det er den samme gerningsmand, der drøner rundt.

- Vi får egentlig stoppet bilen og giver ham peberspray, men han fortsætter sin kørsel med en betjent halvt-hængende efter bilen, fortsætter Ole Vanghøj.

Han påkører adskillige patruljebiler og andre parkerede biler, inden han havner i en buspullert ved Gravene i det centrale Viborg. Han opgiver først flugten, da en betjent trækker sin pistol.

- Vi har manden anholdt nu, og vores jurister kigger på en lang række forhold, som formentlig ender ud i en fremstilling (i grundlovsforhør red.) afslutter Ole Vanghøj.

Ingen personer kom til skade under episoden.