Drabssigtet skal for retten

Den 28-årige somalier, der er sigtet for at have dræbt socialrådgiver Birthe Christiansen, skal i dag i grundlovsforhør.

12voSomalier001.jpg

Der er i dag grundlovsforhør i retten i Holstebro, hvor Midt- og Vestjyllands Politi vil forsøge at få forlænget varetægtsfængslingen af den 28-årige somalier, der er sigtet for at have slået socialrådgiver Birthe Christiansen ihjel.

Midt- og Vestjyllands Politi kræver ham fængslet i yderligere fire uger. Den 28-årige mangler stadig at blive mentalundersøgt. Det trækker ud, fordi han endnu ikke har fået en plads på Sikringsanstalten Nykøbing Sjælland. Derfor sidder han nu i Vestre Fængsel.

Den 28-årige somalier blev anholdt umiddelbart efter drabet på Birthe Christiansen og sigtet for drabet. Senere strak han af fra Psykiatrisk Hospital i Aalborg, hvor han flygtede ud af et åbent vindue.

Dagen efter blev somalieren anholdt i en kiosk i Aalborg. Herefter krævede anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, at den 28-årige blev fængslet på en sikret anstalt, da det var for usikkert at have ham siddende andre steder. Det ønske fulgte retten i Holstebro.

Der var dog ikke plads på Sikringsanstalten Nykøbing Sjælland. Derfor blev den 28-årige sat i Vestre Fængsel. Der sidder han stadig uden at være blevet mentalundersøgt.

Politiets efterforskning er afsluttet, og man venter kun på mentalundersøgelsen.

Politiet oplyser, at de på grund af den 28-åriges tidligere flugt ikke tager nogen chancer, når han i dag skal transporteres til og fra retten i Holstebro.

Der er i dag klokken 15.15 grundlovsforhør i retten i Holstebro.