Drabssigtede fortrød flugt

De tre litauere, der er sigtet for drab på en 28-årig landsmand ved Borbjerg, meldte sig selv til politiet efter længere flugt.

BORBJERG_DRAB2.jpg

Det var angiveligt udsigten til arbejde, der havde lokket de tre drabssigtede litauere til Vestjylland. Det kom frem under det grundlovsforhør, der har været i gang det meste af torsdagen ved retten i Holstebro.

Den dræbte, der har været i Danmark i 8 år, havde øjensynligt lovet de tre landsmænd, at han kunne skaffe et job. Men da de tre kom til landet, var der ikke noget job og under et drikkegilde fredag aften opstod der tumult mellem litauerne.

I retten har de drabssigtede erkendt, at de kom op at slås, men de nægter sig skyldige i drab.

Meldte sig selv

De tre litauere flygtede ud af landet, men fortrød i følge deres egen forklaring. Onsdag eftermiddag klokken 14.30 meldte de sig selv til Midt- og Vestjyllands Politi, i følge deres egen forklaring fordi de fik dårlig samvittighed. Det fik politiet til at sigte de tre mænd på 46, 44 og 28 for drab med stump genstand.

Den 28-årige blev fundet død lørdag. I første omgang troede politiet ikke der lå en forbrydelse bag. Men efter ligsyn og obduktion stod det klart at den 28-årige var blevet dræbt.

- Man snakker lige med ham en dag, og så er han død dagen efter. Man bliver sgu noget chokeret, fortæller Morten Nicolai Pedersen, som er nabo til den dræbte.