Drabssag: Fejlskøn kan ikke udelukkes

Region Midtjylland strammer sikkerheden efter drabet på pædagog Judy Meiniche Simonsen. Samtidig arbejdes der på at nedsætte en ekstern undersøgelses-kommission.

Der kan ikke udelukkes, at der på opholdsstedet Blåkærgård i Viborg er begået fejlskøn i vurderingen af den 39-årige mand, der er sigtet for drabet på den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen.

Sådan lyder konklusionen i en intern redegørelse, som Region Midtjylland tirsdag formiddag offentliggjorde på et pressemøde i Viborg.

- Redegørelsen konstaterer, at der i det samlede sagsforløb på visse områder ideelt set kunne og burde have været handlet anderledes. I den forbindelse kan det ikke afvises, at der på visse tidspunkter i sagsforløbet har været tale om en ikke korrekt vurdering af den sigtede drabsmands sygdom og farlighed.

Ingen egentlige lovovertrædelser

 Blåkærgård har nu udpeget i ni initiativområder med i alt 28 initiativer, der skal øge kvaliteten og dermed forbedre sikkerheden for de ansatte. Regionen oplyser desuden, at der arbejdes på at nedsætte en ekstern undersøgelseskommission, der skal vurdere forløbet.

Regionens interne redegørelse taler om "en række uhensigtsmæssigheder for  eksempel i samspillet mellem medarbejdere i forskellige funktioner og organisationer". Men der er ikke afdækket "egentlige lovovertrædelser eller andre ansvarspådragende handlinger fra enkeltpersoner".

- Drabet på Judy Meniche Simonsen er en dybt tragisk hændelse, som vi alle er meget berørte af, siger socialchef i Region Midtjylland, Charlotte Josefsen.

Også kritik fra arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet har tidligere i en rapport rettet en hård kritik af forholdene på opholdsstedet. Tilsynet vurderede, at arbejdet ikke er planlagt, tilrettelagt og udført sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Den 48-årige pædagog blev dræbt, da hun i februar var på en skovtur med den nu drabssigtede mand. Pædagogens enkemand har efter drabet i TV/MIDT-VEST fortalt, at hans kone tidligere havde givet udtryk for, at hun var bange for den 39-årige. 

Interview med socialchef i Region Midtjylland, Charlotte Josefsen:

02:09 Luk video