Drabsforsøg: 17-årig anbragt på ubestemt tid

17-årig dreng blev i dag kendt skyldig i drabsforsøg i Sdr. Felding sidste sommer. Han vurderes så farlig, at han blev dømt til anbringelse på ubestemt tid.

Ny ret-Herning, Skilt, naer.jpg

En 17-årig dreng blev til middag dømt skyldig i drabsforsøg mod en 14-årig pige fra Sdr. Felding samt for grov vold mod den 56-årig motorcyklist, der forsøgte at komme den 14-årige pige til undsætning. Det skriver aoh.dk.

Den 17-årige tiltalte havde været utilregnelig i gerningsøjeblikket, da han 3. juni sidste år først forsøgte at kvæle den 14-årige pige på en kornmark, hvorefter han efterfølgende gik til anbregb på motorcyklisten, som stoppede for at se, hvad der foregik.

Hørte stemmer

I retten i går forklarede både den 17-årige og den i dag 15-årige pige, hvordan de oplevede den skæbnesvangre dag i juni sidste år.

Den 17-årige forklarede, at han har hørt stemmer siden han var 12 år, og da han var 15 år, hørte han første gang stemmer, der sagde, han skulle gøre skade på andre.

- En stemme siger til mig, at jeg skal kvæle hende. Hun skal dø. Der er nogle, der overtager min krop, og jeg kan ikke kontrollere den, fortalte den 17-årige i retten.

Den 15-årige pige, der brutalt blev overfaldet, oplevede mødet med den 17-årige således:

- Jeg forstod ikke, hvad det var, han ville. Det føltes som om, når man svømmer, og man har dykket for længe - og ikke kan få luft. Først lod jeg som om, jeg var bevidstløs. Kort tid efter blev jeg rigtig bevidstløs, fortalte den 15-årige pige Retten i Herning i går.

Retten fulgte retslægerådets vurdering

To ud af de tre dommere i domsmandsretten mente, at den 17-årige ikke havde haft til hensigt at dræbe den 56-årige motorcyklist, da han greb hans hoved og snittede ham i halsen med en hobbykniv.

Anklageren mente, at den 17-årige skulle anbringes på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid. Forsvareren mente, at man burde have en længstetid på fem år.

Men retten valgte altså at følge den erklæring, som landets højeste lægefaglige instans, Retslægerådet, havde fremlagt i sagen. Af den fremgik det, at den 17-årige blev vurderet som så farlig, at der var en risiko for, at han begå lignende kriminalitet. Derfor lød dommen på anbringelse på ubestemt tid.

Den 17-årige modtog dommen.