Drab og partering udløser 13 års fængsel til 28-årig

En enig domsmandsret idømmer en 28-årig mand 13 års fængsel i sag om drab og efterfølgende partering af en 40-årig kvinde fra Viborg.

Billede fra efterforskningen tilbage i november 2018 (Arkiv).
Billede fra efterforskningen tilbage i november 2018 (Arkiv).
Foto: Frank Paulsen

Retten i Aalborg har i dag afgjort, at den 28-årig Rasmus Kragh skal 13 år i fængsel for drabet af en 40-årig kvinde. Det var den 11. november 2018, at kvinden blev fundet dræbt og delvist parteret i en garage i Hadsund.

Har været anholdt siden 2018

Politiet anholdt på gerningsstedet Rasmus Kragh og fandt flere blodindsmurte knive og save på stedet. Vidner forklarede, at de så manden forlade et værtshus i Hadsund med en kniv i hånden.

1:39
Se indslag fra november 2018. Den dræbte kvinde fra Viborg mødte tilfældigt gerningsmanden på et værtshus.

Selv kunne den tiltalte intet huske om nattens hændelser. Han forklarede det med, at han havde fået en del øl og stesolider - muligvis kombineret med whisky.

Forsvarsadvokaten: Han var sindsyg    

Ifølge forsvarsadvokaten var den tiltalte i en rustilstand, der kan sammenlignes med akut opstået sindssygdom. I sådan en situation kan man begå handlinger, der kan være straffrie. Men Retslægerådet fandt ikke belæg for at konkludere, at den tiltalte befandt sig i en abnorm sindstilstand.

- Retten finder det "ubetænkeligt" at dømme den tiltalte for drabet og delvis partering af kvinden, konkluderer retsformanden.
    
Det fremgår også af dommen, at retten lægger vægt på, at drabsmanden ikke kendte offeret.

Anklager sammenlignede med ubåds-drab    

Anklager Mette Bendix havde krævet mindst 16 års fængsel til manden og sammenlignede med sagen om ubådsdrabet, der udløste fængsel på livstid til Peter Madsen.

- Det er en fuldstændig fremmed person, tiltalte dræber. Der var ingen grund, intet motiv. Han finder en fuldstændig værgeløs person i byen og tager hende med hjem, sagde anklageren i sin procedure.

Billeder af Peter Lundin 

Hos den tiltalte fandt man blandt andet tegninger af henrettelser og med seksuelle motiver. Desuden fandt man på den tiltaltes mobiltelefon et billede, hvor hans ansigt var farvet sort-hvidt, på samme måde som den drabsdømte Peter Lundin har ladet sig afbilde.

Politiet fandt også et eksemplar af Peter Lundins bog hos den tiltalte.
Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til landsretten.
  
/ritzau/