DR: Folketinget fik forkerte oplysninger om Siemens-sag

Siemens Wind Power havde oplyst Arbejdstilsynet om, at der blev sprøjtet med epoxy, oplyser Siemens.

Siemens Wind Power mener, minister videregav urigtige oplysninger i epoxy-sag.
Siemens Wind Power mener, minister videregav urigtige oplysninger i epoxy-sag.
Foto: www.siemens.com/press

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har givet Folketinget urigtige oplysninger på et samråd fredag, mener Siemens Wind Power ifølge DR Nyheder.

Jørn Neergaard Larsen skulle på samrådet blandt andet forklare, hvorfor Arbejdstilsynet i 2007 gav vindmøllevirksomheden lov til at sprøjtemale med det farlige kemikalie epoxy uden at stille tilstrækkelige krav til medarbejdernes sikkerhed.

Jørn Neergaard Larsen hævdede på samrådet, at både Siemens Wind Power og Arbejdstilsynet var skyld i fejlen.

- Virksomheden har svigtet ved at give forkerte oplysninger, og tilsynet har svigtet ved at give dispensation på et forkert grundlag, sagde han ifølge DR Nyheder.

Men den påstand afviser Siemens Wind Power fredag aften. 

DR Nyheder oplyser, at de fredag aften har modtaget en mail fra pressechef Rasmus Windfeld, der oplyser, at virksomheden allerede 5. november 2007 sendte oplysninger til Arbejdstilsynet, der viste, at der var tale om epoxyprodukter.

DR Nyheder har fået den omtalte mail sammen med et sikkerhedsdatablad over det epoxyprodukt, der skulle anvendes.

Mailen blev ifølge DR Nyheder sendt klokken 15:38 5. november fra Siemens Wind Power til Arbejdstilsynet, og i den mail står der:

- Som aftalt med ...(klippet ud af DR, red.) hermed lidt yderligere info vedrørende arbejdsprocessen med formene på Mølholm. Word-dokumentet er den reviderede arbejdsbeskrivelse, hvori der henvises til de vedhæftede sikkerhedsdatablade.

Af sikkerhedsdatabladene fremsendt til Arbejdstilsynet i 2007 fremgår det, at der er tale om epoxy.

Arbejdstilsynet selv har i en redegørelse til ministeren forklaret, at det ikke havde fået oplysninger om, hvilken type produkt, der skulle sprøjtes med, da man gav dispensationen, og at man først i 2012 blev klar over, at der var tale om epoxy.

Beskæftigelsesministeriet oplyser fredag aften til Ritzau, at Jørn Neergaard Larsen vil afvente en forklaring om sagen, der er på vej fra Arbejdstilsynet, før han kommenterer DR Nyheders oplysninger.

/ritzau/

Også på Vestas er medarbejdere blevet syge af arbejde med epoxy. TV MIDTVEST bragte dette indslag om emnet.

0:29
84 medarbejdere fra Vestas' vingefabrik i Lem ved Ringkøbing er blevet syge af at arbejde med farlige kemikalier.