DR beklager over for Esben Lunde

DR Nyheder beklager nu over for forskningsminister Esben Lunde Larsen, at de har beskyldt ham for plagiat i hans ph.d.-afhandling.

DR erkender, at der var ”væsentlige mangler ” i en kritisk historie om forskningsminister Esben Lunde Larsen, hvor hans ph.d.-afhandling bliver mistænkt for at være delvist kopieret. Det skriver BT.

»Vi må bide i det sure æble og sige, at vi skulle have gjort vores arbejde bedre, end vi gjorde. Og det vil jeg gerne beklage,« siger indholdschef i DR Nyheder Sandy French til BT.

Den negative omtale af forskningsministeren skete i forbindelse med et nyhedsindslag i TV Avisen, der beskyldte ham for at have kopieret en sætning i ph.d.-afhandlingens konklusion fra en bog uden at have citeret korrekt.

Ifølge BT har ekspertkilden Kasper Bro Larsen, lektor ved Aarhus Universitet, gjort DR’s journalister opmærksom på, at Esben Lunde Larsen havde citeret bogen korrekt tidligere i afhandlingen. DR’s beklagelse kommer nu i kølvandet på en udtalelse fra Kasper Bro Larsen, som kritiserer DR for bevidst at have tilbageholdt oplysninger.