Dorthe Nors nomineret til stor litteraturpris

Den midt- og vestjyske forfatter Dorthe Nors er nomineret til The Man Booker International Prize 2017.

Dorthe Nors
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Romanen Spejl, skulder, blink, der for nylig udkom i England har fået særdeles positive anmeldelser i blandt andre The Guardian og Financial Times. Nu kaster den også en fornem nominer

The Man Booker International Prize er på 50.000 pund, der svarer til 425.000 kroner. Den uddeles hvert andet år, og tidligere modtagere tæller blandt andre Alice Munro og Philip Roth.

Blandt de 13 forfattere på den såkaldte longlist finder man foruden Dorthe Nors blandt andre Amos Oz, David Grossmann og Jon Kalman Stefansson.

- Det er kæmpe stort at stå på den liste. Det er svært at fatte, når man er midt i det, siger Dorthe Nors, i en pressemeddelelse.

Også Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, er glad for nomineringen.

- Vi vidste det jo til overflod; men glædeligt er det igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors’ helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund, siger Johannes Riis.

International opmærksomhed er ikke uvant for Dorthe Nors. Hun fik sit gennembrud i USA i 2014 med oversættelsen af novellesamlingen Kantslag, der fik plads på det anerkendte brancheblad Publishers Weeklys liste over de 25 bedste fiktionsudgivelser i 2014.

Spejl, skulder, blink udkom i februar 2016 og er siden udgivet eller på vej i USA, Holland, Sverige, Tyskland, Norge, Frankrig og Ungarn og flere andre lande.

I forbindelse med udgivelsen, lavede TV Midtvest et portræt af forfatteren. Det kan ses eller genses her: 

4:41
Dorthe Nors, der nu har bosat sig i Vedersø, har med sin seneste bog for alvor fået succes.