Dopede kvinde og voldtog hende: - Noget vi sjældent ser i Danmark

​Fire mænd er tiltalt for at have begået en brutal voldtægt mod en 19-årig kvinde i Herning sidste år.

Arrestpersonalet har opsnappet et brev fra en af de fire sigtede og fængslede mænd. Ifølge politiet opfordrer manden blandt andet et vidne til at give falsk vidneforklaring.
Arrestpersonalet har opsnappet et brev fra en af de fire sigtede og fængslede mænd. Ifølge politiet opfordrer manden blandt andet et vidne til at give falsk vidneforklaring.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Fire mænd i alderen 23 til 26 år er tiltalt for seksuelt at have krænket en 19-årig kvinde i Herning ved at dope hende med et ukendt stof, så hun ikke kunne gøre modstand.

Mændene har ifølge politiets anklageskrift tvunget kvinden til oralsex, mens de også skulle have indført forskellige genstande i hendes underliv.

Sagen er af en gruopvækkende karakter, forklarer anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi Iben Ernst Bøttker i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en art forbrydelse, vi sjældent ser i Danmark. Hovedforholdet i sagen går på, at fire mænd sammen har forulempet en 19-årig kvinde på det groveste. Det er vores opfattelse, at kvinden er blevet dopet og derfor ikke husker overgrebet. Alligevel har vi en detaljeret viden om, hvad hun er blevet udsat for.

- Det har vi, fordi de undervejs har filmet og taget billeder af dele af overgrebet og distribueret billedmaterialet via det sociale medie Snapchat, siger Iben Ernst Bøttker.

Ifølge politiet er overgrebet foregået i en lejlighed i en af blokkene på Thyrasvej i den østlige del af Herning. 
Ifølge politiet er overgrebet foregået i en lejlighed i en af blokkene på Thyrasvej i den østlige del af Herning. 
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Forsøgte at smugle trusselsbrev fra fængslet

Det fremgår også af anklageskriftet, at en af de tiltalte mænd har forsøgt at smugle et brev ud af arresten under varetægtsfængslingen.

I brevet, som er blevet opsnappet af arrestpersonalet, opfordrer manden et vidne til at afgive falsk forklaring, mens han også forsøger at få vidnet og sin familie til at true den 19-årige kvinde til at forholde sig tavs i sagen.

1:27
Se interview med anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi, Iben Ernst Bøttker.

Ikke den eneste voldtægtssag

I forbindelse med efterforskningen er politiet desuden blevet klar over, at voldtægten af den 19-årige i december ikke står alene.

Ifølge anklageskriftet har mændene forbrudt sig mod tre andre kvinder i Herning i perioden 2013-2017.

- Det er gennemgående i sagerne, at mændene har udnyttet en eksisterende relation til at lokke kvinderne ind i en situation, hvor de er blevet frataget muligheden for at modsætte sig handlingerne.

- Når overgrebene først er kommet frem nu, hænger det sammen med, at de forurettede kvinder har været i tvivl om, hvad de egentlig havde været udsat for, eller at de har forsøgt at glemme overgrebet og derfor ikke har anmeldt det til politiet, siger Iben Ernst Bøttker

Anklagemyndigheden vil køre sagen som en nævninge sag og kræver dermed mændene straffet med mere end fire års fængsel.

Nægter sig skyldige

De fire tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden den 9. december 2017. De nægter sig alle skyldige og nægter at den 19-årige kvinde skulle være blevet dopet. 

Bettina Antitch er advokat og forsvarer for den ene af de fire tiltalte. Hendes klient er udelukkende tiltalt i sagen om den 19-årige kvinde.

- Jeg kan oplyse at min klient nægter sig skyldig, siger Bettina Antitsch.  

- Min klient nægter sig skyldig, og det har han gjort helt fra begyndelsen. I forbindelse med sagens opstart, vil der derfor blive nedlagt påstand om frifindelse.

 - Jeg kan desværre ikke kommentere yderligere på sagen. De nærmere argumenter for, hvorfor jeg mener, min klient skal frifindes, vil jeg komme frem med, når sagen begynder i retten, siger Bettina Antitch. 

Tre af de fire mænd er ikke danske statsborgere, og derfor forlanger anklagemyndigheden desuden, at de bliver udvist og får et indrejseforbud.