Dong vælger Vestas-supermølle

Den nye Vestas-mølle fra Østerild valgt til britisk havmøllepark.Det er skelsættende nyt, siger analytiker.

Vindmøllekoncenen Vestas skal levere møllerne til en stor havmøllepark, som Dong Energy vil opføre syv kilometer fra den britiske vestkyst.

Dong Energy har ellers tidligere haft et tæt samarbejde med Siemens Wind Power med hovedsæde i Brande, men denne gang har Dong valgt den nye kæmpe Vestas-mølle, som der netop er blevet rejst en prototype af på testcentret i Østerild.

- Det er skelsættende nyt. Det er første skridt fremad og et håndgribeligt bevis på, at alle de udviklingskroner, som Vestas og Mitsubishi smider efter den her mølle, begynder at betale sig, siger analytiker Jakob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

222 meter til vingespids

Og Dong Energy har også store forventninger til den nye mølle.

- Den 8 MW store vindmølle fra Vestas ser meget lovende ud. Jeg anser dette for at være et konkret skridt mod at reducere prisen på offshore vindenergi, siger direktør i Dong Energy, Samuel Leupold, i en pressemeddelelse.

Vindmølleparken har en maksimal kapacitet 258 MW og skal formentlig opføres fra anden halvdel af 2016.

Vingerne på kæmpemøllen er 80 meter lange og vejer 35 tons. Det samlede vingefang er 164 meter. Den samlede højde varierer - i Østerild er tårnet 136 meter højt og den samlede højde til vingespidsen er 222 meter.