Don Ø: Spild af penge!

FC Midtjylland går nu ind i motorsporten. Superligaklubben har købt ejerskab i en racerbil, der skal deltage i en nystartet racerliga. Men FC Midtjylland er med på afbud; Don Ø og FC København sagde nemlig nej tak!

Flemming_Oestergaard.jpg

FC Midtjylland udvider sit foretagende til endnu en sportsgren. Klokken 14 offentliggjorde FC Midtjylland, at klubben starter FCM Racing.

Holdet skal deltage i den nye løbsserie Superleague Formula, hvor alle deltagende hold har det til fælles, at det er verdenskendte fodboldklubber som f.eks. Liverpool og AC Milan, der står bag.

Don Ø: Det er spild af penge

FC Midtjylland forklarer det er et nyt forretningsområde og ambitionen er, naturligvis, at tjene penge. Men dette var netop årsagen til at FCK's bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, takkede nej da han blev spurgt, om FCK ville deltage. Han kunne ganske enkelt ikke se, hvordan en dansk fodboldklub skulle kunne tjene penge på at deltage i Superleague Formula:

- Jeg har ingen ide om det. Jeg vurderede det ud fra FC Københavns betragninger, og vi mener, at vores brand-værdi, FCK-brandet, er en større værdi end Superleague Formula. Vi er ikke kendt i kina eller de engelsktalende lande, så efter min mening vil det være spild af penge, siger Flemming Østergaard til TV/MIDT-VEST.

Don Ø: Jeg er overrasket

Superleague Formula forklarer selv på sin hjemmeside, at ligaen består af 19 hold, hvor alle hold har det tilfælles, at de; "stolt bærer farverne fra en af verdens absolut største fodboldklubber".

Alligevel er ligaen altså ikke stor og kendt nok til at FC København mener, der er noget at hente for klubben. Men nu vil FC Midtjylland i stedet lægge sig ud med Liverpool og AC Milan på asfalt-tæppet, og den nyhed overrasker Flemming Østergaard:

- Det kommer overraskende for mig. FC Midtjylland er mest kendt for traktorkørsel, som jeg selv har været med til at indføre derovre. Men jeg er ikke tvivl om, at FC Midtjylland har truffet beslutningen ud fra en forretningsmæssig vinkel.

På eftermiddagens pressemøde vil FC Midtjylland sandsynligvis præsentere den 25-årige Kasper Andersen fra Silkeborg som holdets kører. Sidste år kørte Kasper Andersen netop i den nystartede Superleague Formula for den græske klub Olympiakos.

Læs mere om Superleague Formula her:

Superleague Formula

Se også: FCMs racer-satning deler vandene