Dom mod bankchefer falder i morgen

Otte mænd fra tre jyske pengeinstitutter, blandt andet den tidligere direktør for Morsø Sparekasse, får i morgen dom i sag om grov økonomisk kriminalitet (Arkivfoto).

morsoesparekasse_0.jpg

Onsdag formiddag får en stribe chefer fra den finansielle verden at vide, om de skal i fængsel, eller om de frifindes for grov økonomisk kriminalitet.

Otte topfolk fra Morsø Sparekasse, Sparekassen Kronjylland og Ebh Bank er anklaget for mandatsvig, bedrageri og kursmanipulation. Gruppen er blevet kaldt direktørnetværket, og hovedpersonen er den tidligere direktør i Ebh Bank, Finn Strier Poulsen.

Anklages for mandatsvig for ni millioner

En stor del af de tiltalte beskyldes af bagmandspolitiet for at have begået mandatsvig for i alt cirka ni millioner kroner. Og nogle af dem skal have været med til at aftale manipulation af kursen på aktier i Vestjysk Bank og på Keops Ejendomsobligationer. Udbyttet blev i alt 5,7 millioner kroner, som ifølge påstanden blev fordelt til de medvirkende og til nogle af deres hustruer og et enkelt barn.

Optagelser af nogle af de impliceredes telefonsnak med hinanden indgår som bevis.

Vestre Landsret har i to tilfælde frifundet fondschefen fra Ebh Bank, og også Finn Strier Poulsen er tidligere blevet frifundet for kursmanipulation.  /ritzau/