Dom i tæskeholds-sag i morgen

Seks personer fra Ikast-egnen får dom i morgen for at have banket en 56-årig mand fra Bording Kirkeby.

En 56-årig mand fra Bording Kirkeby blev i efteråret banket blandt andet med et støvsugerrør, så han fik dobbelt benbrud. Derudover fik han knytnæveslag i ansigt, på ryggen og på benene.

 

Årsagen var angiveligt et indbrud ti måneder tidligere i den 56-åriges hjem. Her blev der stjålet tv, dvd-optager, fladskærm, bærbare computere, penge og højttalere for ialt 48.500 kr.

 

Forsøgte kvælertag

I efteråret fik den 56-årige mistanke om, hvem der stod bag indbruddet, nemlig på det tidspunkt en 18-årig mand fra Ikast. Han kørte ud til ham og truede og forsøgte at tage kvlæertag. Uheldigt for ham overværede den 18-åriges storebror episoden og han fik hurtigt samlet en bilfuld, som senere på dagen kørte ud til den 56-åriges bopæl, hvor de angiveligt stod bag de tæsk, han fik.

 

Alle sigtet for grov vold

Den ene af de seks personer tilstod i dag at stå bag volden, men ville ikke sige noget om, hvorvidt de fem andre havde deltaget. De fem andre tiltalte ville heller ikke sige noget.

De er alle seks sigtet for grov vold og blev fremstillet i grundlovsforhør i dag.

 

To af de seks er desuden tiltalt for indbruddet hos den 56-årige og en anden er tiltalt for at have stjålet og for at have kørt bil uden kørekort. Den sidste er desuden tiltalt for våbenbesiddelse i form af en foldekniv og et baseballbat.

Forlanger fængselsstraffe til alle

Anklageren lagde i dag op til at to af de sigtede skal have ni til 10 måneders ubetinget fængsel. En af de sigtede kræves fængslet i et år og tre måneder. De sidste tre kræves fængslet i fire til fem måneder. Alle seks ubetinget. Forsvarerne mente imidlertid at dommene højst skal være mellem en måned og fem måneder, og flere af dem ubetingede.

Dommen falder i morgen kl 12.