Dom i sag om køllevold

En 16-årig og en 17-årig blev i dag kendt skyldig i grov vold mod en 19-årig mand under en byfest i Spjald i juni måned.

En 16-årig og en 17-årig mand blev mandag kendt skyldige i vold mod en 19-årig mand under en byfest i Spjald i juni. Den 16-årige fik på stedet fem måneders fængsel for overfaldet. Den 17-årige blev kendt skyldig i volden, men skal mentalundersøges før retten skal tage stilling til strafudmålingen.

De to dømte stod tiltalt for at have slået deres 19-årige offer med et hjemmelavet boldtræ under en byfest i Spjald, hvor to grupper unge flere gange angiveligt provokerede hinanden. Den 19-årige lå længe i koma efter overfaldet, men overlevede trods flere dages livsfare.

Lagt op til hårdere straf

Anklageren lagde under proceduren op til en noget hårdere straf efter den hårdest af straffelovens voldsparagraffer §246, men dommer og domsmænd fandt ikke, at der var tale om særligt skærpende omstændigheder. Retten mente trods de alvorlige skader på det 19-årige offer ikke, at det var grund nok til at tage den hårde paragraf i anvendelse.

Den 16-årige modtog dommen.  

Den unge mand, der blev slået ned, er kommet sig så meget, at han i dag kunne vidne i retten