Dom for efterskolevold

Efter en stribe grove overgreb mod en elev på Fenskær Efterskole i Nr. Nissum er to drenge idømt ungdomssanktion. En tredje har fået betinget fængsel for vold.

retssag.jpg

De dømte elever fra Fenskær Efterskole skal betale 65.000 kroner i erstatning til den dreng, som de pinte og plagede.

Offerets hoved blev presset ned i et toilet med urin samtidig med, at der blev skyllet ud. Desuden blev han bundet fast til en stolpe i gymnastiksalen, kneblet og slået. Og endelig blev han flere gange opsøgt på sit værelse, hvor drengene holdt ham fast og pressede et plastiketui op i hans endetarm.

Anbringes på døgninstitution

To af drengene straffes med ungdomssanktion. I to år skal de være under tilsyn af de sociale myndigheder og anbringes på en døgninstitution i op til 14 måneder, oplyser retten i Holstebro.

Den tredje dreng er "kun" fundet skyldig i vold. Straffen er i hans tilfælde 60 dages fængsel, som dog er gjort betinget.

Retten i Holstebro har fastsat erstatningen til 65.000 kroner til offeret, der var 15 år, da overgrebene fandt sted på efterskolen i Nørre Nissum.

Drengens bistandsadvokat havde krævet 100.000 kroner.

"Vi mobbede lidt"

Under retssagen har en af de nu dømte drenge forsøgt at bagatellisere forbrydelserne.

- Vi mobbede ham lidt, og han mobbede os tilbage, lød det.

Drengen selv måtte i lang tid gå rundt med hemmeligheden om, hvad han blev udsat for. De truede ham med tæsk, hvis han sagde noget.