Dolberg vil blive i Ajax

Den tidligere Silkeborg IF-spiller Kasper Dolberg har ingen planer om et skifte til en europæisk storklub foreløbig.

Kasper Dolberg fik tirsdag aften debut for storklubben Ajax Amsterdam.
Kasper Dolberg fik tirsdag aften debut for storklubben Ajax Amsterdam.
Foto: Privatfoto

Kasper Dolberg dominerer igen de hollandske fodboldoverskrifter efter sine tre mål for Ajax i søndagens kamp mod NEC Nijmegen. Og når en 19-årig spiller laver et hattrick - endda på under 40 minutter - så bliver det bemærket rundt om i Europa. Men tilhængere af den hollandske storklub skal ikke frygte, at Dolberg snart smutter.
    
- Jeg ønsker at blive her meget længe. Selvfølgelig kigger alle (storklubber, red.) din vej, når du gør det godt for Ajax. Men det betyder intet for mig, siger angriberen i et interview på Ajax' hjemmeside.
    
I overskriften på Voetbals reportage fra opgøret omtales Dolberg som kampens "store styrmand".
    
- Det er meget specielt. Indtil i dag havde jeg prøvet at score to gange i en kamp (for Ajax. red.) Det er første gang, at jeg scorer tre gange. At lave tre er utroligt. Jeg følte mig godt tilpas i dag, og mulighederne var der. Jeg går ind til hver eneste kamp med en ide om, at jeg scorer, siger han ifølge klubbens hjemmeside.
    
Med sine 19 år og 45 dage er Dolberg den yngste Ajax-spiller til at lave et hattrick siden Rafael van der Vaart i 2001. Den unge jyde er den femte dansker, som laver et hattrick for Ajax. Frank Arnesen, Jesper Grønkjær, Michael Laudrup og Lasse Schöne er de andre.