Dørmand efter knivstikkeri: Ikke engang en metaldetektor kan løse problemet

Dørmænd har svære vilkår, når det kommer til at forhindre knive i nattelivet, forklarer formanden for Dørmændenes Landsklub efter weekendens knivstikkeri på diskotek i Herning.

Det var inde på diskoteket Dansebar & Einstein i Herning et knivstikkeri fandt sted sent lørdag aften.
Det var inde på diskoteket Dansebar & Einstein i Herning et knivstikkeri fandt sted sent lørdag aften.
Foto: Richard Gaarn Svendsen TV MIDTVEST

Det er ualmindeligt svært at komme knive i nattelivet til livs.

Sådan lyder det i hvert fald fra formanden for Dørmændenes Landsklub, Peter Moesgaard, efter weekendens knivstikkeri på diskoteket Dansebar & Einstein i Herning.

- Hvis vi havde en metaldetektor i døren kunne man spotte dem, der tager en almindelig kniv med. Problemet er bare, at det selv dér ville være utrolig svært at spotte, om folk har en kniv på sig, lyder det fra formanden, der til dagligt repræsenterer 300 dørmænd.

- I dag kan knive være en del af et bæltespænde eller på anden vis være skjult i tøjet eller lavet af fiber, som detektoren ikke reagerer på. Så det er bare utrolig svært at gribe ind, hvis man ikke kender til den specielle knivtype.

Havde kniv med ind på dansebar

En mand ligger lige nu i koma, efter han blev stukket i brystet sent lørdag aften på diskoteket i Herning. To af mandens kammerater blev også ramt, de fik snitsår og skrammer.

Tre gerningsmænd, der alle er anholdt og varetægtsfængslet i fire uger, formåede simpelthen at tage en kniv med ind på dansebaren.

Ifølge dørmændenes formand er det ikke så sjældent et syn endda.

- Desværre er det blevet mere og mere almindeligt. Godt nok er strafferammerne blevet hævet for knivstikkeri, men det har ikke hjulpet, siger Peter Moesgaard.

Kropsvisiterer mange steder

Formanden fortæller også, at rutinetjekkene på dørtrinnet til mange diskoteker over årene har skiftet fokus fra spiritus til våben.

- Man kropsvisiterer mange steder. Det startede man egentlig med at gøre for at sørge for, at folk ikke tog drikkevarer med ind udefra.

- Vi skal selvfølgelig gøre, hvad vi kan for at forhindre knive i nattelivet. Vi kan ikke hoppe ind i noget, hvor vi selv havner i livsfare, men vi skal gøre alt, der står i vores magt for at stoppe det, forklarer Peter Moesgaard.

TV MIDTVEST har uden held forsøgt at få en kommentar fra diskoteket Dansebar & Einstein i Herning.