Ti dages betinget fængsel: Dømt for at opfordre til ulve-drab

31-årig idømt ti dages betinget fængsel for at opfordre til ulvedrab på facebook.

En udførlig guide til hvordan man dræber en ulv koster nu en 31årig mand en betinget fængselsstraf. Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix

58:00

TV MIDTVEST har flere gange afholdt debatter om ulven.

1 af 2

Læs også Angreb i Ulveland: Omkring 30 får fundet døde på tre nætter

Debatten om ulve i Danmark har i flere år fået bølgerne til at gå højt på sociale medier, men det er ikke uden konsekvens, hvad man skriver i en debat på facebook. 

Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at forholdet var omfattet af paragraffen om offentlig tilskyndelse til forbrydelser. 

Kirsten Skov-Petersen, anklager ved Østjyllands Politi

Det må en 31årig mand sande, efter retten i Randers har idømt ham ti dages betinget fængsel for at tilskynde til en forbrydelse. Det gjorde den 31årige, da han i facebookgruppen 'Ulvefrit Danmark' i detaljer beskrev, hvordan man kan dræbe en ulv.

- Dommen viser, at man ikke kan skrive hvad som helst i det offentlige rum, uden at det får konsekvenser. Heller ikke selvom det sker i en lukket Facebook-gruppe. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at forholdet var omfattet af paragraffen om offentlig tilskyndelse til forbrydelser.  Sagen er meget principiel, og den vil nu blive forelagt statsadvokaten med henblik på en eventuel anke, siger Kirsten Skov-Petersen, der er anklager ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse på politikredsens hjemmeside. 

Ifølge politiet skrev den 31årige i detaljer om, hvordan man skal skyde en ulv, og for eksempel hvilke projektiler man skal bruge.

Læs også Ulvedebatten raser: Begge sider drømmer om en bedre tone

I retten erkendte den 31årige, at det var ham, der havde skrevet opslaget, og han erkendte også, at teksten var bredt offentligt ud.

Han nægtede sig dog skyldig i at have opfordret til at bryde loven. Den 31årige mente ikke, at selve opskriften til hvordan man begår et drab på en ulv, var det samme som det, der i lovsprog bliver kaldt "tilskyndelse" altså opfordring til rent faktisk at begå noget kriminelt.

Den 31årige har nu bedt om 14 dage til at overveje, om dommen skal ankes til Landsretten. 

  

02:05

Vildtforvaltningsrådet mener, at politikernes skarpe udtalelser er med til at opfordrere borgere til at tage sagen i egen hånd.

Luk video