Dømt for bedrageri – mand anker sagen på stedet

​En 45-årig mand blev i dag idømt et års ubetinget fængsel. Han valgte med det samme at anke sagen.

Retten i VIborg
Foto: Arkiv

Efter to dage i retten i Viborg blev en 45-årig mand fra Kjellerup i dag dømt et års ubetinget fængsel for bedrageri.

Manden har et firma, hvor han blandt andet har skaffet folk biler fra blandt andet Tyskland, men det har ifølge anklageskiftet ikke altid været helt stuerent.

Han blev derfor i dag dømt for seks forhold, hvor han har snydt folk for penge og i et enkelt tilfælde en bil.

I den enkelte sag skulle han have skaffet sig en bil ved en anden autoforhandler ved at vise et overførselsbilag og dermed have overbevist forhandleren om, at han havde betalt for bilen. Men overførslen kom aldrig frem, selvom manden var kørt væk i bilen. Forhandleren har stadig ikke fået sine penge.

Samtidigt blev han dømt skyldig i fem forhold, hvor folk har indbetalt penge til ham, men aldrig fået de biler, de har betalt for. De har heller ikke fået deres penge tilbage.

Allerede anket

Det er ikke første gang, at manden er blevet dømt for at svindle med bilsalg. Tilbage i 2009 fik han en dom i lignende sag, der lød på et års betinget fængsel. Dette er en medvirkende årsag til, at dommen i dag lød på et års ubetinget fængsel.

- Jeg synes, at det er en fin dom. Han er blevet dømt for det hele, og straffen er efter min opfattelse passende, fortæller anklager Søren Kløvborg Laustsen til TV MIDTVEST.

Manden valgte dog at anke dommen med det samme. Han ønsker i stedet at blive frikendt.