Døgninstitution i Hald Ege sikres yderligere

Sikkerheden bliver skærpet yderlige på Egeskovhus, efter en syvårig forlod institutionen og senere blev fundet død i søndags.

Egeskovhus Viborg

Det står fortsat hen i det uvisse, hvorfor og hvordan en syvårig handicappet pige kunne forlade døgn- og aflastningsinstitutionen Egeskovhus i Hald Ege. Men faktum er, at den lille pige, der var anbragt på institution, blev fundet død på bunden af et vandopsamlingsbassin knap fem timer efter, hun forlod institutionen kl. 16.15 søndag eftermiddag.

Politiet og Viborg Kommunes familieafdeling er i skrivende stund i gang med at finde ud af, hvordan pigen kunne forlade institutionen uden nogens opsyn. Som et led i en yderlig sikring af Egeskovhus har Viborg Kommune bestemt at sikre instruktionens yderdøre yderligere. Derudover vil kommunen sætte fokus på de interne procedurer og hermed sikkerheden i huset, skriver Viborg Kommune i en redegørelse.

I redegørelsen har Viborg Kommune ydermere kortlagt tidsforløbet, efter den syvårige pige forsvandt.

Som det ser ud i øjeblikket, har pigen haft to muligheder for at komme ud af Egeskovhus. Den ene er, at hun kan have forceret et 80 centimeter højt hegn, som omgiver hjemmets legeplads. Den anden er, at hun kan have gået igennem én af de to aflåste yderdøre, som fører ud til et område uden hegn.

Det er i øjeblikket førsteprioritet for Viborg Kommune at komme til bunds i sagen og få redegjort for hele forløbet. Forvaltningen i Viborg Kommune vil i samarbejde med brandmyndighederne og eksperter fra Region Midt og Socialtilsyn Midt gennemgå institutionen.

De to yderdøre er blevet sikret tirsdag formiddag. 

2:20
Flaget var i dag på halvt i Hald Ege, efter at den 7-årig pige i går afgik ved døden.