Dødsens farligt stenkast fra motorvejsbro i Silkeborg

Ukendte gerningsmænd kastede ved midnatstid kilotunge sten ned mod en bil fra en motorvejsbro i Silkeborg.

Lokalpolitiet i Silkeborg har mandag morgen modtaget en anmeldelse om et stenkast fra en bro, der går henover den nye Silkeborg-motorvej. Ved midnatstid søndag aften kørte en vagt fra Vejdirektoratet på den stadig lukkede motorvej. Fra en bro ved Østre Ringvej i Silkeborg blev der kastet en sten på henholdsvis 8-10 kilo samt to mindre sten på under et kilo mod bilen, men ingen af dem ramte.

Vagten så flere personer på broen og satte efter dem i bil, men det lykkedes ham ikke at finde dem. Fagkoordinator i efterforskningen hos Lokalpolitiet i Silkeborg, Mette Therkildsen, oplyser, at der angiveligt er tale om fire drenge i 16-årsalderen og to piger på samme alder.

- Det her er dødsens farligt. Vi har senest set det i Odense, hvor en tysk turist døde, efter en person kastede sten ned fra en motorvejsbro, hvorefter bilen forulykkede, siger Mette Therkildsen.

Politiet opfordrer på det kraftigste de unge mennesker på broen i Silkeborg til at henvende sig. Vidner, der skulle have set noget på eller omkring motorvejsbroen ved midnatstid, bedes ligeledes tage kontakt til politiet på 114.