Dødsulykke: Nu skal ansvaret placeres

Ulykken, som ingen vil tage ansvaret for, kommer nu for retten i Holstebro. To firmaer er tiltalt for medansvar for, at en 41-årig chauffør døde i 2009.

150212_Ulykke.jpg

Retten i Holstebro skal torsdag og fredag i den kommende uge forsøge at placere ansvaret for, at en 41-årig chauffør døde i en arbejdsulykke i Holstebro.

Chauffør Carsten Jensen mistede livet, da han den 16. september 2009 skulle hente noget kemisk affald på minkfodercentralen i Holstebro. Ifølge anklagemyndigheden havde han kun fået at vide, at der var svovlsyre i de beholdere, der skulle tømmes over i tankbilen. Men det viste sig, at der også var beholdere med myresyre, og da de to syrer blev blandet sammen, opstod der giftige dampe.

Nægter sig skyldige

Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod både minkfodercentralen og Carsten Jensens arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Marius Pedersen. Minkfodercentralen er tiltalt for ikke at have oplyst, at der også var myresyre i beholderne - og vognmandsfirmaet er tiltalt for at give Carsten Jensen et forkert råd, da han opdagede, at der var noget galt og derfor ringede hjem til firmaet.

De to firmaer nægter sig begge skyldige og har ikke ønsket at udtale sig inden retssagen. Hvis de bliver kendt skyldige, står de formentlig til en bøde. Bødestørrelsen i den slags sager er typisk omkring 100.000 kroner.

Enken: Nogen må tage ansvaret

For Carsten Jensens enke, Britt Thomassen, bliver retssagen en mulighed for at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der har naget hende siden ulykken. Hun glæder sig til at få placeret et ansvar.

- Der må jo være nogen, der har begået en fejl. Jeg ved godt, at det ikke er med vilje, men der må være nogen, der tager ansvaret, siger Britt Thomassen til TV/MIDT-VEST.