Dødstidspunkt skal findes via gps

De to audi-biltyve, der døde i en bilulykke, har måske ligget døde i bilen flere døgn, inden de blev fundet. Nu skal bilens gps udstyr hjælpe med at afsløre dødstidspunkt.

120611audi2.jpg

To mænd, en 30-årig fra Aarhus og en 32-årig fra Bjerringbro, blev tirsdag fundet døde efter de kørte galt i en Audi A8 ved Ålum mellem Viborg og Randers. Nu er politiet i gang med at undersøge, om mændene har ligget på stedet siden søndag, og det skal bilens gps udstyr hjælpe med.

- Der er både gps og anden elektronik i så stor en bil. Hvor længe der går, inden vi har afkodet det, tør jeg ikke sige, men vi forventer et svar snart, siger politikommissær Peter Bay Jensen til jp.dk.

Ved hjælp af bilens gps-oplysninger og et ligsyn, der skal foregå torsdag, vil politiet finde ud af, hvor længe de to mænd har ligget på ulykkestedet.

Afsløre fart

Bilen blev fundet et godt stykke fra vejen, og derfor er politiets teori, at bilens høje fart har forårsaget ulykken. Nu skal gps-udstyret afsløre om det er rigtigt. De to mænd blev desuden fundet udenfor bilen, og man vil gerne finde ud af, om det er fordi, de er blevet slynget ud eller om de er kravlet ud af bilen. Det skal et ligsyn være med til at afklare.

Vigtigt at finde føreren

I forhold til et eventuelt erstatningskrav er det vigtigt at afsløre, hvem der var bilens fører.

- Vi vil gerne have blotlagt, hvem der kørte bilen. Rent straffemæssigt er det ikke vigtigt, men for opklaringsarbejdet er det. I sorgarbejdet kan det også være godt at vide, hvem der kørte bilen. Det kan være en trøst, at ens søn var passager og ikke fører, siger Peter Bay Jensen til jp.dk. 

Endeligt skal politiet have afklaret, om de to afdøde er identiske med de biltyve, der har stjålet en Audi A8 i Randers søndag.