Dødsdømt BoligJob-ordning hitter i regionen

Over en halv million danskere brugte sidste år BoligJob-ordningen. I Region Midtjylland har 134.000 benyttet sig af ordningen, der fra årsskiftet bliver afskaffet.

555.000 danskere fordelt ud over hele landet har i 2013 brugt BoligJob-ordningens mulighed for at trække håndværkerregningen eller rengøringen fra i skat. Af dem er 134.000 i region Midtjylland.

Det svarer til 12,6 procent af alle indbyggere over 18 år i regionen, viser tal fra SKAT.

- Vores lokale virksomheder har arbejde til både mester, svend og lærling netop på grund af BoligJob-ordningen. Alle dem, der har brugt ordningen, har været med til at holde gang i hjulene og fastholde vores lokale arbejdspladser, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Afskaffelse rammer arbejdspladser

Ifølge Dansk Byggeris beregninger skaber danskernes brug af ordningen 5.000 arbejdspladser på landsplan - heraf 1.200 alene i Region Midtjylland.

- Det, at så mange har brugt ordningen, har stor betydning for antallet af arbejdspladser i vores lokalområde. Det kommer derfor uden tvivl til at kunne mærkes, når ordningen stopper ved årsskiftet, lyder det fra formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.

Små virksomheder betaler prisen

Særligt små virksomheder kommer i følge Dansk Byggeri til at gå hårde tider i møde. De er ikke store nok til at være med på de store byggerier i fx Aarhus eller Gødstrup, så når BoligJob-ordningen forsvinder, så forsvinder mange af deres opgaver.