Dødsboet fra Fjordbanken gik for millioner

Prisen på bankens designermøbler og kunst ramte knap 2,4 millioner kroner på lørdagens auktion.

AUKTION.jpg

Wegner-stole, malerier af Jens Søndergaard og rækkevis af andre kunstgenstande fra det krakkede Fjordbank Mors kom i dag under hammeren hos Holstebro Auktioner.

Samlet var de cirka 400 effekter vurderet til at have en værdi på godt 1,5 millioner kroner, men som dagens auktion skred frem, blev det hurtigt tydeligt, at dette var alt for lavt sat - interessen var nemlig enorm.

- Der er meget længe imellem, at man oplever den her stemning på en auktion - det er jo nærmest helt elektrisk herinde, forklarede auktionsmedarbejder Casper Hansen, efter han havde siddet med hammeren det meste af lørdag formiddag.

For eksempel blev Jens Søndergaard-maleriet Sommerdag ved havet vurderet til 75.000 kroner, men ved auktionen endte prisen med at blive 105.000 kroner. Samlet blev alle genstandene solgt for knap 2,4 millioner kroner.

Holstebro Auktioners hjemmeside kan man studere hammerslagspriserne nærmere.

 

2:17
De jordiske rester af Fjordbank Mors kom i dag under hammeren hos Holstebro Auktioner. Design og kunst for op imod to millioner kroner blev solgt på en auktion uden sidestykke.