Døde dyr skal lokke ulven frem

Naturstyrelsen sætter kameraer op for at jagte ulvebeviser.

161012_10Ulv.jpg

Nu vil Naturstyrelsen have klar besked: Er der en ulv løs i Nationalpark Thy?

Styrelsen har sat flere vildtkameraer op i Hanstholm Reservatet og vil så placere trafikdræbte dyr foran kameraerne. Håbet er, at færten vil lokke ulven - hvis det altså er en ulv - hen ind i kameraernes søgefelt, så man kan få af- eller bekræftet teorien.

Det er de sidste dages vedholdende forlydender om en løs ulv, der har fået styrelsen til at gå i aktion.

Øjenlæge og hobbyornitolog Kim Frost fra Nykøbing fotograferede i weekenden et dyr, som han er overbevist om er en ulv. Og naturvejleder Jens Jørgen Andersen er lige så sikker i sin sag. Han fortalte tirsdag til TV/MIDT-VEST, at han allerede sidste sommer så en ulv midt i Hanstholm Reservatet.

En ulv - eller en hund?

Vildtkonsulent Tommy Hansen erkender, at dyret på Kim Frosts billeder ligner en ulv - men styrelsen er nødt til at være 100 procent sikker. Derfor har Naturstyrelsen også bedt beboerne i området hjælpe med at holde udkig.

Tommy Hansen mener, at der er to muligheder: Enten er det mystiske dyr i Thy en hund - eller også har Danmark fået sin første vildtlevende ulv siden 1813.

Vildtkonsulent Tommy Hansen forklarer her, hvad Naturstyrelsen gør for at få klar besked - og hvorfor det er så vigtigt:

 

4:30
Naturstyrelsen soeger ulve-spor i Thy

1:58
Skov- og Naturstyrelsen Thy tar sagen om ulven i Nationalparken meget alvorligt. De vil ha løst mysteriet