Død ko skaber debat på Facebook

TV Midtvest kan torsdag fortælle, at en landmand fra Viborg har mistet en ko, fordi den har fået skåret maven op af aluminiumssplinter fra en dåse. Nu raser debatten på Facebook.

Capture.JPG

Efter at TV Midtvest torsdag lagde et billede op på Facebook af Lars Bo Heltzens døde ko, har debatten raset. Lars Bo Heltzens ko havde spist foder med splinter fra aluminiumsdåser i. Splinterne fra dåsen ødelagde maven på koen, og gav den en smertefuld død. Og på Facebook er TV Midtvest's venner forargede over dødsfaldet.

Liss Toft Lauridsen skriver: "Jer, der smider dåser m.v. - skam jer!"

Også Charlotte Grynet Larsen kender til problemet med tomme dåser, der ligger smidt i naturen: "Vi bor på spritruten mellem Viborg og Bjerringbro, og der ligger desværre rigtig mange dåser. Min yngste søn samler dåser på vej hjem fra skole. Det er ufatteligt hvor mange der bliver smidt ud. Så brug dog en skraldespand."

TV Midtvest's Facebookvenner er alle enige om én ting, nemlig at de har medlidenhed med den uskyldige ko. "Stakkels de dyr, det går ud over." skriver Tove Nordestgaard Andersen i kommentarfeltet på Facebook under billedet af den døde ko.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at en midt- og vestjysk ko mister livet på grund af dåse-affald. Tilbage i 2006 besøgte TV Midtvest  Landmand Jørgen Johansen. Han havde dengang sat skilte op langs sine marker, fordi han dagligt samlede spandevis af dåser op og fordi han havde mistet to køer.

Her kan du se indslaget fra dengang: 

0:44


I 2009 var den gal igen. En landmand fra Fredriks havde mistet seks køer på bare et halvt år. Synderen var tomme øldåser, som forbipasserende folk havde smidt på hans marker.

Indslaget fra 2009 kan du se her:

1:54