Dobbelt verdensmester blev hyldet i Silkeborg

Den 23-årige roer Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg Kajakklub blev mandag aften hyldet for sit VM-guld.

Mads Brandt Pedersen kunne lade sig hylde hjemme i Silkeborg.
Mads Brandt Pedersen kunne lade sig hylde hjemme i Silkeborg.

Der var guldregn, rød løber, parade og rosende ord til Mads Brandt Pedersen fra Silkeborg Kajakklub her til aften. 

- Det havde jeg slet ikke regnet med, men det er bare så fedt, at så mange vil fejre det med mig, siger Mads Brandt Pedersen. 

Men det er heller ikke hver dag klubben i Silkeborg kan prale af at have opfostret en dobbelt VM-guldvinder. Det er dog ikke desto mindre, hvad Mads Brandt Pedersen formåede at opnå for små tre uger siden. 

Her vandt den 23-årige roer som den første nogensinde VM-guld i maraton for enerkajak i både u23 og seniorklassen inden for et døgn.

- Det er meget, meget stort. Det kræver en utrolig ihærdig indsats det han har gjort, siger Tom Bundesen Faurschou fra Landshold og Elite i Dansk Kano & Kajak Forbund.

Den 23-årige roer er egentlig for ung til seniorklassen, men ved VM i Kina stillede han også op i seniorklassen. 

Fredag den 18. oktober vandt han guld på maratondistancen blandt U23-roerne. 24 timer senere roede han igen i mål som den første i seniorklassen.

Guldhyldest til en guldvinder i Silkeborg. 
Guldhyldest til en guldvinder i Silkeborg. 

Dobbeltguldvinderen roede maraton-distancens knap 30 kilometer på 2 timer, 8 minutter og 34 sekunder.

- Jeg kneb nok en lille tåre, men det var simpelthen bare så fedt, siger Mads Brandt Pedersen. 

Nogle af gæsterne har kendt Mads Brandt Pedersen siden han for første gang hoppede i kajakken. Nu har han vundet alt, som vindes kan i år. 

- Vi ynder at bruge ham som forbillede, for han træner meget seriøst. Og så er han meget ydmyg i forhold til de store resultater, siger Søren Slot, der er formand i Silkeborg Kajakklub.

I juli i år skrev Mads Brandt Pedersen historie for første gang, da han vandt EM-guld i marathonkajak i både U23 og seniorklasse-EM i frankrig.