Dobbelt guldvinder: - Jeg var ved at give op

Pernille Mathiesen fra Holstebro vandt guld i både linjeløb og enkeltstart ved EM i cykling i Herning. Men hun var tæt på at stoppe karrieren.

Pernille Mathiesen (i midten) iklædt sin nye europamestertrøje og med guldmedaljen i hånden efter sin sejr på enkeltstart.
Pernille Mathiesen (i midten) iklædt sin nye europamestertrøje og med guldmedaljen i hånden efter sin sejr på enkeltstart.
Foto: Gustav Houe Dall

Med fire synlige beviser foran sig er det ikke til at tage fejl af. De to europamestertrøjer og de to guldmedaljer taler sit eget tydelige sprog. 19-årige Pernille Mathiesen er lige nu Europas bedste cykelrytter i kategorien U23-damer. 

Men vejen til guldet har været hård. For bare et år siden kæmpede Pernille Mathiesen med at være rykket op i seniorrækkerne.

- Sidste år havde jeg det virkelig svært. Altså, der lå jeg på grænsen og overvejede, om det her var sjovt, og om det var dét værd. For det var bare nederlag på nederlag, siger hun. 

Men hun fortsatte. 

Brugte enkeltstartsevner til at vinde to medaljer

Ikke mindst fredag, hvor hun suverænt kørte væk fra feltet i landevejsløbet. Her holdt hun hele vejen hjem og sikrede sig sin anden guldmedalje. 

- Da jeg kom alene, så prøvede jeg bare at holde min egen pace og prøvede at køre efter mine egne watt og i mit eget tempo. Jeg holdt feltet på afstand, og det gjorde jeg hele vejen. Så mine enkeltstartsevner gjorde virkelig gavn i dag, siger hun. 

De to medaljer af guld kom som noget af en overraskelse, for hun havde kun sat næsen op efter en enkelt medalje.

- Jeg er stadig helt overvældet over det, siger hun. 

Nu er VM også en mulighed

De gode resultater ændrer nu også på resten af sæsonen.

- Nu skal jeg sammen med min træner tilrettelægge resten af sæsonen, for nu har den ændret sig lidt. Før det her EM var jeg måske ikke en af kandidaterne til at komme med til VM, men det er jeg nu, siger hun. 

Søndag skal Pernille Mathiesen allerede på cyklen igen, når hun med sit cykelhold Team Velo Concept skal til Sverige, hvor der er træningslejr. 

Og det er måske med lidt mere selvtillid end hidtil.

- Jeg er en ung rytter nu, og jeg håber bare, at jeg kan blive ved med at udvikle mig, og så må jeg jo se, hvad det bærer af resultater, siger hun.