DN: Tvivl om Tange Sø skal tømmes

Danmarks Naturfredningsforening er måske på vej til at ændre holdning til den omdiskuterede Tange Sø.

For syv år siden besluttede Naturfredningsforeningens hovedbestyrelse at anbefale en tømning af Tange Sø for at få genskabt Gudenåens naturlige løb. Men nu har bestyrelsen besluttet, at det måske er på tide at genoverveje foreningens holdning. Derfor bliver der nu sat gang i en ny dialog med lokalafdelingerne i blandt andet Viborg og Silkeborg om Tange Sø-sagen.- Det er jeg rigtig godt tilfreds med. Jeg har hele tiden presset på, for at hovedbestyrelsen skulle tage spørgsmålet op igen. Vi vil jo rigtig gerne have, at der bliver lavet en anden beslutning end en decideret tømning af Tange Sø. Vi kunne godt tænke os, at der var nogle alternativer, så vi kan bevare søen, men samtidig leve op til vandrammedirektiver og andre regler, forklarer Pernille Ingemann, der er lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening i Silkeborg.

Præsidenten for foreningen kommer på besøg i næste uge.- Vi vil undersøge, om der er mulighed for at finde fælles fodslag om en løsning, som kan være god nok for naturen og kan tilgodese de lokale ønsker om at bevare søen. Vi vil gerne kigge på det igen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

De fem lokalforeninger ved Gudenåen skal mødes med præsidenten for Naturfredningsforeningen i næste uge, hvor planen er, at de skal afgøre, om de vil trække anbefalingen om tømningen af søen tilbage.