DMI: Vindstød af orkanstyrke

Barskt weekendvejr på vej til landsdelen. DMI melder om stormvejr med risiko for vindstød af orkanstyrke ved Vestkysten.

Storm
Foto: Arkiv

Weekendvejret tegner til at blive lidt mere end et friskt pust. I løbet af lørdagen tager vinden til med stedvis hård vind fra nordvest, oplyser DMI.

I løbet af natten bliver vinden endnu kraftigere med frisk vind til kuling fra syd. Ved Vestkysten hård kuling eller måske stormende kuling med risiko for vindstød af stormstyrke.

Først på natten skulle vinden dog aftage noget, og temperaturerne holder sig mellem 3 og 9 grader det næste døgns tid, og der vil komme en del byger.

Søndag skulle det blive værre endnu. Her kommer der endnu mere smæk på vinden. Et kraftig lavtryk passerer søndag aften lige nord om Danmark. Det er på nuværende tidspunkt usikkert, hvor kraftigt lavtrykket bliver og den nøjagtige placering, men det bliver en blæsende søndag aften og nat.

I Vest- og Nordvestjylland skal man være forberedt på eventuel storm med vindstød af orkanstyrke og i resten af landet vindstød af stormstyrke.