DMI varsler vindstød af stormstyrke

Onsdag morgen rammer vindstød af stormstyrke Vestkysten, og der er risiko for forhøjet vandstand langs Vestkysten og i Limfjorden.

Helga i Hanstholm
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

DMI forventer kuling 14-20 m/s fra vest, med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s fra klokken 08.00 onsdag morgen. 

- Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog-  og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik skriver DMI i et varsel gældende for Thy og Mors, Vestjylland og Skive.

Et lavtryk over Norskehavet bevæger sig onsdag ind over Mellemskandinavien, hvor det uddybes. En tilhørende front med blæst og østpå i landet nogle steder vinterlig nedbør passerer i løbet af dagen Danmark vestfra, skriver DMI på deres hjemmeside.

I løbet af dagen drejer vinden til vest og aftager til frisk vind til kuling over det meste af landet. Men ved Vestkysten når vinden op på hård kuling med vindstød af stormstyrke. Stormvarslet gælder frem til torsdag morgen klokken 06.00. 

Den kraftige blæst onsdag og torsdag vil resultere i forhøjet vandstand ved Vadehavet, Vestkysten og i Limfjorden. Ved Vadehavet forventes vandstanden at stige til 340 cm ved Vidå, ved Vestkysten 220 cm og i Limfjorden 150 cm. skriver DMIs meteorolog Hans Peter Wandler. 

Højeste vandstand ventes ved Lemvig torsdag klokken 17.00.

- Vær forberedt på hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder, skriver DMI på deres hjemmeside.