DMI: En usædvanligt langvarig storm

En rasende Bodil er på vej ind mod land. Det bliver værst mellem klokken 17 og 22, men det kommer til at blæse kraftigt helt ind til fredag eftermiddag.

Stormen Bodil er hastigt på vej ind over Midt- og Vestjylland - og hun kommer til at sætte sit præg på landskabet i lang tid.

Vagthavende meteorolog ved DMI i Karup, Mikkel Flemming, fortæller, at det for alvor begynder at blæse sidst på formiddagen - og det bliver værst mellem klokken 17 og 22.

- Herefter begynder det lige så stille at aftage, men det går meget langsomt. Ved vestkysten vil man kunne opleve vindstød af stormstyrke helt frem til i morgen eftermiddag, og det er altså usædvanligt, at det varer så lang tid, siger han.

Mikkel Flemming fortæller, at uvejret bliver værst ved vestkysten, men man vil også kunne opleve vindstød af orkanstyrke inde over land.

Sne, slud eller hagl

Vejrudsigten for natten til fredag melder om byger tildels med slud, sne eller hagl. Man skal dog ifølge Mikkel Flemming ikke frygte, at Bodil også bringer en regulær snestorm med sig.

- Der kommer kun temperaturer under frysepunktet meget lokalt, så det vil ikke give nævneværdige problemer. Nedbøren kan dog godt lægge sig kortvarigt i forbindelse med en kraftige byger, siger meteorologen.